fredag 11 november 2011

Lyckat restaurangbesök - hit går jag fler gånger!


Igår var jag med kollegor på ett av Stockholms alla steakhouse, men just Griffins' gör skäl för tillägget Extraordinaire. I min smak. Det är lite otippat att jag som inte är en köttälskare på det sättet att jag gärna sätter i mig blodiga biffar, gillar det här stället i Waterfront building i Stockholm. Men man får ju köttet stekt som man vill och tillbehören är grymt goda. Miljön är "tung" och häftig, väldigt maskulin trots vågigt lila tyg i taket och tyglampor med fransar. Stilen är en mix av allt möjligt. Påminner till viss del om Le Rouge men inte lika "tjejiga" färger. Hit går jag gärna igen!

Till förrätt åt jag "Griffins' charkblock", en stenbräda av något slag överdådigt fylld med serranoskinka, mortadella, coppa, chorizo och salami. Köttet serverades med en gudomlig sveciakräm, en rejäl bit hårdost och pickles i form av rödlök, minigurkor och gröna oliver. Det var så jäkla gott men alldeles för mycket. Och inte mer än 125 spänn. För så mycket mat och kvalitetskött så tycker jag verkligen att det var mer än ett bra pris. Jag fick dela med mig runt bordet för att det skulle gå åt men ändå hade vi problem med att rensa brädan. Mina bordskamrater började med champagne och ostron, sedan gick de lös på hummersoppa, tonfisk och råbiff till förrätt. Alla var supernöjda. Jag kommer ta till mig just att servera olika sorters tunnskuret kött på det här viset på en buffé eller som förrätt - fast då i mindre mängder. Tunnskuret kött, det är min grej har jag kommit på!

Till varmrätt åt jag en "Griffins' Burger Extraordinaire" med cheddar, bacon och friterade lökringar. Till det pommes frites och tryffeldip. Oj, oj, oj säger jag bara. Burgaren var grillad och smakade fantastiskt, lökringarna de sprödaste jag har ätit och frittarna då.... De serverades i en fiffig ställning med potatisen i en strut med smörgåspapper och en mindre skål med tryffeldip. Frittarna var smaksatta med dill, en ny smaksensation för mig. Det var hur jäkla gott som helst. Och att peta ner dem i tryffeldip var ännu bättre :-) Bossen tog också burgare medan övriga två tog rödtunga respektive flankstek. Det fanns alltså även fisk på menyn. Även mina kamrater vid bordet var supernöjda. Det enda negativa var att jag blev alldeles för mätt när det gäller maten...

Det andra som var lite dåligt är ju det här med att restauranger för sin ekonomi behöver en andra sittning. Så vi fick flytta på oss när vi proppmätta sippade på vin och öl efter maten. Någon dessert fanns det definitivt ingen plats för. Men det gjorde inte så mycket för vi ställde oss i den läckra baren. Det var skönt att få sträcka ut magen och låta allt det goda sjunka ner lite grand. Här kan man även äta i baren.

Summa summarum mycket lyckat och jag har nu fått bekräftat att jag hade rätt när jag för första gången läste om stället i Allt om Mat, och sparade sidan som urklipp för att komma ihåg att gå dit och äta. Nu har jag gjort det och jag kommer tillbaka. Ska släpa med mig Mannen som lätt kommer uppskatta menyn med allt kött.


Det blev en lite annorlunda arbetsvecka med både kurs och konferens. Men nu är jag nytankad med inspiration och arbetsenergi - även om det tar på krafterna också att ta in en massa nytt. Snart dags att njuta av ledig helg på landet, vila och lite lagom fix för att bli helt färdig med trappan, vi kommer definitivt hinna klart med allt innan snön kommer och det känns jätteskönt.

Jag önskar en trevlig och god helg - för du ska väl laga lite mat du också?




4 kommentarer:

  1. Vilken underbar "recension" ! Roligt att du tänder på tunnskuret kött, jag gör det ofta i olika varianter. Det är verkligen jättegott!
    Jag har haft ögonen på den här restaurangen eftersom det Storytelling företag som designat det är göteborgsbaserat och gör så sjukt coola grejer (stylt.se)Jag brukar spionera på deras hemsida bara för att få inspiration.
    Tack för trevlig läsning ännu en gång.
    Trevlig helg till dig och dina nära o kära!

    SvaraRadera
  2. Japp, Stylt är det som ligger bakom inredningen precis som på Le Rouge och flera andra coola restauranger. Vi har faktiskt haft dem som samarbetspartner också på jobbet, i samband med anbudspresentation.

    Det kanske börjar med tunnskuret för mig, och se'n när jag har läst ännu mer om dina kärleksförklaringar till större köttbitar så sitter jag väl där rätt vad det är med tänderna i en entrecôte, rare :-) Nja... Ett steg i taget.

    Trevlig helg och tack detsamma!

    SvaraRadera
  3. Tack för restaurangtipset! Ska testas nån dag!:)

    SvaraRadera
  4. Gör det Anneli, du kommer inte ångra dig!

    Om du bokar för två får ni säkert ett av de supermysiga borden längs fönsterraden, bara plats för två och ingen trängsel med andra gäster tätt inpå.

    SvaraRadera