lördag 12 november 2011

Berghällafrukost - när man tar det som finns

Lite slarviga och glömska som vi är fick vi ta konsekvenserna av det till frukost idag. Vi hade noll koll på vad som fanns kvar i kyl och frys på landet från förra helgen. Där fanns inte alls någon yoghurt, pålägg eller tillräckligt mycket ägg. Men det fanns ändå tillräckligt för att få till ett par mättande skrovmål. Inte enligt någon tallriksmodell eller andra rekommendationer om fibrer och vitaminer men gott!

Finns det bara potatis är jag nöjd för då gör jag hash brown (riven stekt potatis). Så det fick jag med ett stekt ägg som jag sköljde ner med en kopp te och en ostmacka. Mannen blir glad bara det finns någon form av protein och i frysen fanns en tillplattad bit köttfärs som jag stekte och kryddade. Stekta ägg även till det, en kopp kaffe, ett par brödskivor och så var han nöjd också. Tur det där att vi kan dela upp så fint emellan oss och båda blir nöjda, jag tar helst kolhydraterna och han proteinet. Gissa vem av oss som är mest välskulpterad :-) Kan iofs ha lite att göra med att han gymmar också medan jag kör lite mer ostrukturerad "träning"...


Hash brown och ägg med rinnig gula. Oj, vad gott. Nästan fortfarande mätt...

Ägg och kött i stället för ägg och potatis. Båda nöjda! Att platta till köttfärs som kan bli över ibland och frysa in är ingen dum idé. Perfekt att hitta i frysen när man har haft hål i huvudet.

Mörkret börjar sänka sig (redan!) här på landet. Temperaturen ligger runt noll i dag. Det är grått. Alldeles stilla och alldeles underbart. Snart dags att åka till Konsum i lilla staden och köpa det som behövs till kvällens middag som ännu inte är spikad. Jag har en stor bit cambozola i kylen som jag skulle vilja använda till något. En lyxig pastasås kanske, eller fylla järpar med... Det blir nog till att googla.


4 kommentarer:

 1. Låter helt fantastiskt! Där ute nöjer man sig alltid med det som finns! J.J

  SvaraRadera
 2. Visst är det så och det vet ju du, broder :-)

  SvaraRadera
 3. Känner igen att komma ut på landet och inte riktigt minnas vad som fanns där i matväg. Fast nu har jag stängt mitt land för säsongen!

  SvaraRadera
 4. Visst är det frustrerande ibland, men oftast löser det sig... Blir det ingen tid i stugan på vintern? Vi ser fram emot en vinterbonad säsong med isolerad stuga i år så slipper vi ruinera oss när elräkningen kommer för uppvärmningen som förra året...

  Lustigt att du precis kommenterat, har nyss botaniserat i din blogg på morgonkvisten och kommit fram till att jag vill ha din blogg i min blogglista. Och där är den nu :-)

  SvaraRadera