torsdag 24 november 2011

Nya knoppar till köket på landet?


Två inredningstidningar i brevlådan idag. Har skummat igenom den ena, Drömhem & Trädgård, där jag hittade en annons till Stockholm - Bombay och ny webbutik på nätet. Det var egentligen deras färgglada träskåp jag ville titta närmare på men när priset fick mig att sätta i halsen tittade jag på knoppar i stället. 149:- för fyra stycken återställde andningen till normalt. Webbutiken lockade med fina överkast också men i övrigt tycker jag att det var väldigt tunt utbud.

Jag är egentligen nöjd med knopparna i köket på landet, jättefina är de och passar jättebra i stilen men jag gillar de här! Vita i porslin med lite grått mönster på. Ingen färgexplosion direkt men det är inte det jag är ute efter. Får man byta knoppar i ett kök som blev färdigt för ungefär ett halvår se'n? Finns det någon slags gräns på den fronten? Misstänker att Mannen inte skulle uppskatta det, han gillar det som det är... Men det är ju inte förbjudet att fantisera om det i alla fall :-)

Så här ser det ut nu, i köket på landet, bild från i somras. Nog skulle väl knopparna passa där, för att bryta av det ganska strama lite grand? Jag vill gärna blanda stilarna...


Sommarbilden på köket fick mig att längta till nästa. Lite sommar i en plunta är ett fint sommarminne att kunna plocka fram så länge:Väntar just nu på Mannen som ska köpa med sig pommes frittes från Konsum på vägen från jobbet. Det blir pommes med lövbiff och gräddsås ikväll, något vi äter åtminstone en gång i månaden när matlagarlustan inte är på topp. Jag har gått och blivit förkyld... 

Ska bläddra i den andra tidningen i kväll också, Lantliv. Den har tack och lov släppt jultemat medan den andra fullkomligen blöder i rött. Lite inspiration fanns det att hämta tack och lov men det ska bli skönt med nästa nummer som förhoppningsvis har släppt taget om den stundande julen då. Se'n kommer alla mattidningar fyllas av recept på vad man kan göra av julmatsresterna. Skinka och brysselkål i en pastasås t.ex. Hoppas jag slipper se det en gång till...

Kvällsmaten blir inte märkvärdig på något sätt, ingen kärnfysik där inte, men väldigt gott. Förra gången åt vi lövbiffen och gräddsåsen med potatisklyftor, broccoli och champinjoner.

Trevlig torsdagskväll - med eller utan snor!6 kommentarer:

 1. Gud så fint kök! :) förstår att du längtar tillbaka! Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, tack! Vi är väldigt nöjda och stolta över vårt kök som vi gjort helt själva. Hela friggan från grunden med all inredning. Även ett vanligt IKEA-kök kan bli hur fint som helst. Jag kommer få min lilla dos av köket på landet i helgen :-)

  SvaraRadera
 3. Men stackare har du blivit sjuk ! Tänk att en kväll med glamour slutar i snor :(! Men oj så roligt vi hade .Och herregud vad trött jag var idag.

  Full pott i min brevlåda idag också .Lantlivs nyårsrecept tål att tänkas på. Sen tycker jag visst att du kan slå till på knopparna i porslin , jättefina!

  Kram och godnatt från en trött men glad skridskoänka.

  SvaraRadera
 4. Jag kände att det var något skräp på gång i kroppen. Det blev glamour som förlöste snor, ha ha!

  Lantliv hade visserligen lite jul den också men färgerna gick mer i vitt i alla fall och fokade mer på nyår. Mycket gott där! Och så kom Allt om Mat också att bläddra i.. Fullt upp här hemma.

  Jag inser precis en grej med knopparna nu, som nog stjälper idén att byta till just de här i alla fall. Det är ju mässing på dem! Det passar inte ALLS i köket. Ska se om jag hittar någon annan porslinsknopp med gråfärgad metall i stället. Men jag gillade ju det vita och grå så mycket. Suck...

  Kommer också sova gott i natt, med röd näsa, väldigt tung kropp och knopp men ändå glad i sinnet :-)

  Natt och kram!

  SvaraRadera
 5. Byt bra två knoppar typ. Jättesnyggt! //J.J.

  SvaraRadera
 6. Du har rätt brorsan, var inne på det också. Inte byta ut alla.. Tror också att det kan bli snyggt!

  SvaraRadera