lördag 5 november 2011

Paus från köket


Jag har en liten stund för mig själv och pausar från köket där jag har tillbringat x antal timmar av denna min födelsedag för att förbereda middagen. Ligger på soffan med fötterna i högläge. De får ta lite stryk när jag trampar runt så länge och lagar mat. Inspiration till allt vi ska äta ikväll kommer från "Fredagsgourmet", Allt om Mats kokbok som är riktigt bra. När jag bestämde vad jag skulle laga idag så verkade det inte så jobbigt men jag har haft att göra kan jag säga. Det här bjuder jag på ikväll:


***

Fetaostgratinerade jalapeños med honung och valnötter

***

Halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé med potatistårta och ratatouille

***

Chocolate Delize

***


En härlig mix av mexikanskt, medelhavsmat, franskt och svenskt. Desserten gör jag tack och lov inte själv, det andra får räcka. Vilan är snart slut. Ska ut och tända marshaller, lyktor och så ska ljus tändas inomhus och så behöver jag fixa till frillan lite grand även om det inte är så noga här på landet.

"Så mycket bättre" spelar jag in och kollar i morgon. Och recepten kommer också så småningom.

Önskar en trevlig lördagskväll!


3 kommentarer:

 1. Grattis!Tycker du är väl värd att vila fötterna och ta en liten paus! Tycker menyn låter hur god som helst! Har också en Allt Om Mats kokbok, men det är läsarnas egna recept. Prenumererade på Allt Om Mat för många år sedan i några år, och fredagsgourmet var ett favorit inslag. Ha en bra kväll Lotta!/Therese

  SvaraRadera
 2. Grattis!

  Och allt detta i ditt lilla kök på landet...

  SvaraRadera
 3. Tack, Therese!
  Det blev jättegott, nu är det bara disken som väntar och det blir ett projekt för sig utan rinnande vatten :-) Jag har prenumererat länge på Allt om Mat i omgångar och det har blivit många recept från deras repertoar så jag fortsätter nog läsa tidningen.

  Tack, Kajomida - ja, det är inte klokt vad man kan göra bara viljan finns :-) Ha en fin söndag!

  SvaraRadera