torsdag 8 december 2011

Gissa bilden


Det kanske inte är så svårt att se vad det är för nåt som sträcker ut sig ovanpå vår soffa på landet. Jag tycker det är en underbar bild som fångar katten Boris och hans väsen på ett perfekt sätt. Här ligger han som ett streck och sover i sin fulla längd, totalt obekymrad och avslappnad. En så härlig katt.

Idag är en helt annan dag än i går. En god natts sömn, grötfrukost (jag äter nästan aldrig frukost) och lite sol på näsan på lunchen idag verkar ha gjort susen. Fast mest var det nog inställningen jag hade när jag vaknade, att idag skulle det minsann bli en bättre dag och inget tycka synd om sig själv. Mycket sitter nog i huvudet många gånger.

Lust och inspiration att laga mat hade jag också ikväll. Och vad blev det då? Gissa bilden igen:


Det börjar på ris och slutar på otto :-) Inte så svårt att se kanske... Receptet kommer i morgon. För nu ska vi dricka en kopp te och sedan ska jag hoppa in i en varm dusch innan det är dags att krypa ner under täcket i vårt iskalla sovrum.

Oväder på gång lagom till helgen. Vi ska till landet så jag hoppas att det inte blir alltför besvärligt på vägarna. Men det ska nog gå bra. Så välkommen fredag och helg!

6 kommentarer:

 1. *ha* Jag åt också risotto idag - hur gott som helst. Ska testa med philadelphiaost nästa gång!
  Tack för en inspirerande och trevlig blogg.

  SvaraRadera
 2. Visst ÄR det gott med risotto!
  Tack, Anette - nu blev jag glad :-)

  SvaraRadera
 3. Jag minns "risotto á la skolköket" = ris med grönsaker (morötter, ärtor och paprika i små fyrkantiga bitar). Vilket skämt! I morgon, söndag blir det köttfärslimpa - en annan favorit i vårt hem! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Ha vad roligt! Jag minns också. Risotto då var ju rispytt, typ. Riktig risotto hade man ingen koll på. Tummen upp för köttfärslimpa. Än så länge lagar jag inte själv, äter bara mammas. Men snart blir jag vuxen och "gör själv" :-)

  Trevlig helg till dig också - det är ju en del kvar

  SvaraRadera
 5. Oj vilken LÅÅÅÅÅNG katt!

  SvaraRadera
 6. Visst ser det galet ut :-)

  SvaraRadera