onsdag 7 december 2011

Alive but not kicking


Knappt jag har näsan över ytan... Orka-med-allt-jag-borde-göra-ytan. Trött. Trött. Trött. Orkade inte ens fundera på mat till ikväll. Än mindre åka förbi ICA och handla på vägen hem från jobbet. Ingen lust att laga mat. Ingen lust med någonting. Fy fasiken vad trist det är idag. Ibland blir det så här. Jag har bara lust att äta pizza framför TV:n ikväll. Titta på något riktigt skräpigt och intelligensbefriande.

Om jag skulle kolla i bloggen de gånger jag berättar om lågvattenmärken är möjligheten stor att jag skulle skönja ett visst månatligt mönster. Jag har alltid varit så nöjd med att slippa humörpåverkan en viss period i månaden. Men det kan ju vara så att med fler år på nacken så gör sig hormonerna mer påminda.

Eller så är det mörkret. Eller att jag sov lite i natt. Eller att jag inte orkar komma igång med regelbunden träning. Eller att jag är sadist och gillar att frossa i negativitet då och då. Det kan faktiskt vara ganska befriande ibland. Att tycka att det mesta är skräp och inte kämpa emot. Låta några tårar trilla - egentligen helt utan anledning. Bryta ihop och komma igen. För det gör jag. Jag vet att jag har det bra. Idag är det bara en sådan dag när jag är trulig och vill tycka lite synd om mig själv.

Så ingen mat i matbloggen i dag heller. Känns inte kul alls. Det är ju så roligt annars! Men utan inspiration och lust blir det bara pannkaka. Fast inte ens pannkaka idag :-) Alla följare och lurkers som tittar in här hoppas jag har lite överseende. Jag kommer igen. Var så säker. Troligen redan i morgon. Men ikväll ska jag gräva ner mig i soffan under en skön ullfilt och låta Mannen plocka upp mig från självömkansträsket. Stackars karl... Men han är bäst.

Ha en fin kväll så länge!

(Känns redan aningen bättre bara av att plita ner lite av eländet...)

6 kommentarer:

 1. Ta en kväll under filten .Ät pizzan ur kartongen och glo på något ointellektuellt!

  Vi bara orkar inte allt ibland. Sådana dagar måste också få finnas.Några timmars vistelse i dagljus skulle vi nog alla också behöva just nu.
  Ta hand om dig och maken nu Lotta .
  Tack också för hjälpen med bildutrymmet. Det var ju inte så svårt.

  Stora kramen från Carina

  SvaraRadera
 2. Under ytan under filten, pizzan uppäten från kartongen och ett avsnitt av Top Model avverkat :-)

  Det är skönt att tillåta sig sådana här dagar och att veta att de flesta av oss har dem ibland.

  M är toppen som kom hem med pizza och fixade sin egen middag med ett leende. Han har fått mig att bli lite gladare.

  Skönt att det löste sig med bilderna!

  Stor kram från Lotta under filten men inte lika långt uppdragen längre :-)

  SvaraRadera
 3. Känner igen mej, hur ofta är det inte så, särskilt nu när ljuset fattas...

  Vill att du ska veta att hos mej var det en bra dag, för jag lagade ett av dina recept som smakade jättebra... du bidrog således med lite *sol* som jag behövde :)

  Pizza åt jag igår ;-)

  SvaraRadera
 4. Hej Kajomida!
  Tack snälla för dessa soliga rader :-)Det känns mycket bättre idag!

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta! Ja och du får ta hand om dig! Du som gärna ger stöttande ord till mig. tack :) Man får bara släppa på alla krav och måsten ibland, glida förbi den lokala pizzerian och somna efter middagen. Sen blir dagen efter förhoppningsvis en bättre dag.
  Vilken finfin bild på dig, halva dig. :)
  Ha en skön helg i stugan och kör försiktigt, snön ska komma under morgondagen. Kram till dig.
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Tack, Katarina! Det blev en bättre dag, dagen efter :-) Alltid skönt med lite pepp också, så tack för det.

  Det kan bli en spännande resa till landet. Bara att ta det lugnt.

  En fin helg till dig också!

  Stor kram!

  SvaraRadera