tisdag 6 december 2011

Inreder sovstugan mentalt och somnar gott

Jag räknar inte får när jag ska somna för att koppla av. Nej, jag planerar bygg och inredning i huvudet. Det får mig att koppla bort allt annat som kan pocka på uppmärksamhet när lugnet lägger sig. Med lugn och ro får tankar om allt möjligt ofta fritt spelrum och det kan påverka insomningen. Men genom att tänka på något som inspirerar och roar mig skingras det och jag somnar ganska snart som ett litet barn.

Fast jag är noga med vilka detaljer i bygg och inredning jag släpper in i skallen. Det får inte vara problemområden eller klurigheter som behöver lösas, då går hjärnan igång för mycket och avslappningen uteblir. Just nu sussar jag gott efter en stunds funderande över inredningen i vår lilla sovstuga som så här långt har nytt golv med ny isolering under. Hur ska det se ut? Vilken stämning ska vi ha? Färger, material, praktiska funktioner...


Det ska vara lugnt och rogivande i sovstugan. Med milda färger och sköna material som harmonierar med miljön utanför. Där har vi berg och skog med vattnet intill. När vi kliver in i sovstugan från friggan med kök, matlagning, ätande, soffmys, filmtittande och umgänge - ska vi kliva in i vårt privata lugna rum och kunna koppla av totalt. Jag kollar inredningstidningar, surfar på nätet och håller ögonen öppna i butiker efter komponenterna som jag tror kommer bidra till att visionen blir verklighet till slut.

En sänglampa ska vi förstås ha och jag har hittat en svart fin sak från Bloomingville, överst till vänster. Och på utsidan av det lilla gamla huset som snart blir vår sovstuga vore det kul med en funkislampa som matchar friggan. Friggan är byggd i funkisstil nämligen. Det är bra att ha en massa krokar/knoppar att hänga kläder och annat på. Därför vill jag göra en egen hängare i stil med den jag har gjort till friggan, överst till höger. En sliten bräda med grova spikar på. Jag tror nog att jag ska lyckas hitta något gammalt och nött för ändamålet bland all bråte på landet.

Sängen ska se inbjudande ut och en sängkappa ramar in fint. Jag har precis upptäckt att Bemz även gör sängkappor i olika stilar och i hur många mönster och färger som helst. Det blir definitivt en sängkappa därifrån. Mönstrad eller inte så blir väljer jag dova och jordnära färger. Lite mer färg och variation funkar då för de övriga sängkläderna.

För att det inte ska se alltför beige och tråkigt ut kanske jag målar vår stora IKEA-byrå som ska stå i sovstugan i en läcker färg som sticker ut lite grand. Turkos till exempel... Och så ska jag byta ut knopparna som kom med byrån i det platta paketet. Byrån har vi haft länge men den har stått undanstuvad sedan vi flyttade från huset för drygt tre år sedan. Den är både snygg och slukar massor av utrymme. Finns i många hem har jag sett men så är det ju med IKEA.

Snart är det dags att fundera vidare eftersom klockslaget för sängdags närmar sig. Jag behöver komma fram till vilken typ av sängbord vi ska ha och hur väggförvaringen ska se ut innanför dörren där vi ska kunna hänga av oss året runt. Sommartunna tröjor och sandaler och tjocka skrymmande jackor och skor. Kära bekymmer...

God natt och sov gott - med dina egna tankar!


3 kommentarer:

 1. Jag vill ha den där sängen!!! Så snyggt och den ser så mysig ut! =D

  SvaraRadera
 2. Det kommer bli så fint så! :) JJ

  SvaraRadera
 3. Visst vill man bara krypa upp i sängen och njuta, Lisa!

  Tack bror, jag hoppas det. Lite sämre förutsättningar än i friggan men vi ska göra vårt bästa!

  SvaraRadera