måndag 27 februari 2012

Grön och god spenatdrink med mango och kiwi!


Mannen är rejält förkyld och brummar på med värsta "då går jag ner i min källare-rösten". Som den goda hustru jag är gör jag vad kan för att pigga upp - trots att det inte blir något hångel.... En knallgrön drink med massor av nyttigt är bra för både honom och mig. Han rynkade en aning på näsan när jag sa att det är spenat i det här men om man inte gillar spenat så spelar det ingen roll, det smakar ingenting av den. Smaken är frisk av kiwi och lite söt av mango och äppeljuice. Passar bra att svepa i sig innan matlagningen för att hålla blodsockret i schack. Riktigt läskande drink som jag kan tänka mig i sommar också när (jag skriver inte om) solen skiner och temperaturen är betydligt högre än nu.

Till två glas, mixa:
1 påse babyspenat (65 g)
1 urgröpt kiwi (ej skalet)
2 dl fryst mango
3 dl äppeljuice


Gott och fräscht är bara förnamnet!

Plocka gärna med dig ett par extra kiwi i fruktdisken och skiva upp till drinken. Gott med lite att tugga på också.

Eftersom jag vet att min sjukling tycker väldigt mycket om min köttfärssås och spagetti så blir det självklart det ikväll. Det har ABSOLUT INGENTING att göra med att jag är trött efter jobbet och vill ha något snabbt och lätt att laga till ;-) Det trötta ögat beror på väldigt sent sänggående igår kväll (natt) och det i sin tur beror på att katten Boris inte hade lust att hålla sig framme när det närmade sig avfärd från landet. Lyrisk över snöfri mark och väldigt stolt över första musbytet för säsongen så höll han sig ute flera timmar på söndagskvällen. När vi hade bestämt oss för att sova kvar på landet och åka tillbaka till stan riktigt tidigt på måndagsmorgonen, ja då dök han naturligtvis upp så vi drog fast det var väldigt sent.

Här e han i egen hög (eller liggande) person. På hyllan ovanför dörren i friggan. Löjligt söt. Han är förlåten :-)18 kommentarer:

 1. Vet inte när jag var förkyld eller sjuk sist... det är många många år sedan. Beror väl på att jag lever sunt; röker, sover för lite, använder bara smör i matlagningen, mycket grädde, dricker gärna en öl eller två, på mina foton från maten jag lagat är det sällan grönsaker ;-) Nej, ibland har man verkligen inte förtjänat att må så bra som man gör.

  Din "energydrink" ser mycket god ut och får förhoppningsvis Mannen på benen snart igen - krya på dej Mannen!

  Varför inte servera drycken i det urgröpta kiwiskalet? Är ju rätt så fast i konsistensen och runt, han kan alltså inte ställa "glaset" någonstans utan måste dricka "den beska medicinen" ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, en livsstil som påminner om min då - förutom nikotinet som jag intar i fast form :-) Men så straffar det sig för mig i alla fall. Lyllo dig!

   Bra idé där med "icke ställbart glas" :-)

   Radera
  2. Nikotin i fast form??

   Det finns även andra "icke ställbara glas" t.ex. till champagne... Tänk på det, för efter denna drink frisknar nog Mannen till snabbt så att det kan bli lite hånge... nä, det skriver jag inte ;-)

   Radera
  3. Ja, du vet som svart guld i påse :-) Fast det finns ju inte i Deutschland (snus alltså). Inget som ryker och pyr alltså.

   Fortfarande inget hå... Det är nog influensa han har åkt på. Usch och fy.

   Radera
 2. Ja se katter, de har verkligen helt egna idéer om hur livet ska levas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte utan att man blir lite avundsjuk ibland. Om jag fick vara ett djur...

   Radera
 3. Den här drinken har jag prövat. Gott med spenat

  SvaraRadera
 4. P-r-e-c-i-s vad jag skulle behöva nu, det känns som min kropp är fylld till bredden av vitt mjöl (hua!)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår p-r-e-c-i-s vad du menar :-) Vet inte om det var inbillning men nog kändes det som att kroppen blev piggare efteråt. Inbillning eller inte, effekten kändes ju i vilket fall. Mind over matter...

   Radera
 5. Den där drinken kommer provas, den ser helt underbart fräsch ut och kommer passa på altanen i sommar :)
  Tack för tipset!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte helt omöjligt att det kan slinka ner några starka droppar i den också nå'n gång :-)

   Radera
 6. Vilken härlig herre det huserar hemma hos er, önskar så vi också kunde ha en katt men pga Håkans allergi så vill det inte alls fungera.

  Drinken ser ju riktigt frisk och härlig ut och ett par droppar starkt till sommarens drinkparty är nog inte alls fel:)

  Hoppas gubben kryar på sej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är han! Tyvärr inte vår egen buse utan brorsans. Han och hans syrra (kattens alltså) får följa med oss till landet när han och sambon inte åker dit. Till låns får duga :-)

   Vi har en egen kisse, Selma, som bor hos mina föräldrar p.g.a. lite olika anledningar. Gubben är också allergisk, men faktiskt inte mot alla katter. Konstigt nog. Härliga djur är det i alla fall.

   Ska hälsa gubben att krya på sig. Det kanske är just lite starka droppar han behöver nu!

   Radera
 7. Åh vilken lyxig "drink"! Den ser jättegod ut :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyxig, nyttig OCH god. Är det möjligt? Ja!

   Radera
 8. Wow vilken vitamin- och energikick till drink! Drack katten den, ha ha ho ho...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jäklars... Så måste det ju ha varit. Inga mer drinkar till honom ;-)

   Radera