måndag 26 mars 2012

Variant på carbonara - en av våra absoluta favoriter


Gott, gott! Krämig carbonaravariant hos oss ikväll. Plockade fram ett säkert kort och ska botanisera i mina kokböcker under kvällen för att spika resten av middagarna denna vecka. Ett visst pippirecept från Mårtenssons har redan fått en dag tilldelad sig, det får bli på onsdag så att jag kan börja med den imorgon - den ska läggas i saltlake över natten nämligen. Carbonara passar bra en måndag, speciellt efter omställningen till sommartid när jag är lite trött. Det går fort och lätt att göra, minimal insats och maximal utdelning.

Min variant på carbonara, ca fyra portioner
4 portioner nykokt spagetti
2 paket bacon
1 gul lök, hackad
4 äggulor
2 dl (visp)grädde
2 dl riven parmesan
Svartpeppar
Hackad persilja

Jag fräser bacon och hackad lök som blandas med nykokt spagetti. Spagettiblandningen vänds sedan runt med grädde, äggulor, parmesan och mycket svartpeppar. Lite persilja och extra parmesan blir fint också. Kort och bra beskrivning va?




18 kommentarer:

  1. En väldigt trevlig måndagsrätt, känns så där härligt vardagslyxigt!

    Så kul att "vår" pippi har fått en egen dag denna veckan, hoppas nu verkligen den går hem i dina kök också...

    Hoppas att du piggnar till,
    sov så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vardagslyx är verkligen rätta ordet!

      Är helt övertygad om att kycklingen blir bra, ni har ju redan testlagat :-) Om inte beror det ju på mig!

      Radera
  2. Tack för påminnelsen! Här blir det Carbonara på tisdagen tror jag bestämt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går ju minst lika bra :-)

      Radera
  3. Carbonara är nog min favorit när det gäller pasta... och jag älskar recept som inte har en massa "konstiga" ingredienser som man bara behöver en gnutta av. Bestar sedan beskrivningen av 3 meningar där den sista inte ens är nödvändig sa är det en höjdare utan like ;-)

    Det far det bli ikväll och Martenssons pippi är redan inbokad här ocksa, den ska "läggas i blöt" pa fredag har jag tänkt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbart är kort och gott :-) Visst verkar pippin god!

      Radera
  4. Pasta kan jag aldrig få nog av. Mums! Rikligt med parmesan är det bästa av allt :)

    Fin blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt, utan extra parmesan blir det inte samma grej alls. Tack, Sanna!

      Radera
  5. Har precis varit och handlat och i affärn kom jag pa att jag maste paminna dej om att spara och frysa in äggvitorna nästa gang, ifall du skulle baka maränger eller sa ;-) Dom behöver inte en jäsa vad jag vet... och en god marängsviss med banan, vispgrädde och chokladsas är väl inte helt fel som efterrätt!

    Här blir det emellertid trangt i köket lite senare... sambon har köpt hem 7 kilo sill som han ska göra matjes och brathering (stekt inlagd sill) av, men än sa länge sa luktar det bara ättika :-(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte faktiskt på det när jag separerade äggen men tanken försvann och vitan rann ner i vasken :-( Sill kan jag inte äta. Mamma och pappa äter däremot stekt sill ofta nu se'n jag och brorsan flyttade hemifrån :-)

      Radera
  6. Perfekt snabbmat! Och mycket svartpeppar ska det vara. Direkt från kvarnen! Får det nog bli någon dag...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Italienskt när det är som bäst och absolut, mycket färskmalen svartpeppar ska det vara enligt kolarhustrun :-)

      Radera
  7. Mätt och MYCKET belaten! Gud vad gott det blev - även sambon sa det efter första tuggan!

    Har redan informerat "fiskarna" om hur enkelt det är och hur gott det blir med din carbonara ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad härligt :-) Då somnar ni mätta och belåtna!

      Radera
  8. Sonen ringde just och lät meddela att jag har "färsk mat" när jag kommer hem. Färsk mat var tydligen carbonara :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, vad underbart! Great minds think alike :-) Hoppas det smakar...

      Radera
    2. Dette har jeg nettopp laget etter din oppskrift, det ble veldig godt! God påske fra Norge

      Radera
    3. Hej Björg!
      Vad roligt att det smakade, det är verkligen en toppengod rätt. Glad och god påsk :-)

      Radera