måndag 1 april 2013

Söndergrillad frukostkorv som funkar - tack vare miljön!


Alla vet ju att miljön är jätteviktig för helhetsupplevelsen av matintag. På Påskdagen tillbringade vi några timmar på isen och fixade lunchen i gassande solsken, med vyer som blått vatten som den smältande isen blottat och svanar som stolt visade upp sig. Så vad spelar det då för roll när frukostkorven som grillades över öppen eld sprack och fläktes upp i skinnet, blev lite svart här och där och inte var perfekt varm ända in? Nej, inte ett dugg. Den smakade förträffligt med lite ketchup och räksallad på. 

Här har jag inget recept att bjuda på men väl lite inspiration till att göra en utflykt när vädret tillåter och fixa lite käk utomhus. Det behöver verkligen inte vara märkvärdigt, det mesta smakar gott i friska luften!



Så mycket mer brandsäkert än så här blir det inte. Brasan anlades på isen.



Och det brann fint!



Egna korvpinnar fixade vi också. Det var inte igår jag stod så här med en korvpinne i handen!



I en av vikarna på landet har man byggt en pirliknande brygga med sittplatser. Här ligger solen på perfekt och genom att halka ner ett steg från bänken fick vi ryggstöd också. Här är det svågern som väntar på att de största lågorna i brasan ska lugna ner sig så att korven kan börja grillas. Men ingen brådska om man säger så...



Till "efterrätt" blev det Anton Bergs mandelägg med lakrits. Är det NÅGON som har missat dem?!



Lilla fyren vid utloppet av ån. Isen ger med sig sakta men säkert...



Mannen fotade en av svanarna som gärna poserade. Liiiite väl långt ut på isen var han tyckte jag. Mannen alltså, inte svanen... 

Hoppas du har en fortsatt fin påskhelg. Det verkar som att så gott som hela landet har fått njuta av massor av sol. Värmen, den kommer. En sak i taget.


24 kommentarer:

  1. JAG har missat äggen!!! Har läst om dem men inte fått smaka ett enda. Bäst att göra det snart innan dieten slår in. För nu är det snart ingen återvändo. Beach 2013 är nära...

    Vi har också ätit korv till lunch i dag, men bara utanför huset och utanför butiken. Riktigt gott faktiskt.

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mandeläggen med lakrits är löjligt goda. Påsarna tog slut i "min" Konsumbutik på landet så skynda, skynda!

      Korven intogs på isen som ligger på sjön precis där vi har stugan på landet, så vi hade också nära :-) Korv smakar bäst utomhus. Och grillad. Söndergrillad eller inte :-)

      Kram!

      Radera
  2. Korv utomhus är inte dumt alls. Vi gjorde det igår. Kallt men underbart att bara sitta ute o känna lukten från grillkolen. Angående din fråga om Kokbokshyllan. Jag har tittat lite på den på Iphone och där är den inte lika rolig som på Ipad. Men jag finner mycket nöje i att det står mycket att läsa om kockarnas liv och erfarenheter från Restaurang världen. Sen tycker jag filmklippen är väldigt underhållande. Men som sagt, den gör sig helt klart bäst på Ipad.
    Tja !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, verkligen inte! Så länge solen låg på hade vi det riktigt varmt faktiskt - det var lä där också.

      Jag får nog kika lite närmare på Kokbokshyllans innehåll, har mest varit fokuserad på recepten och det verkar ju vara samma som ligger ganska statiskt...

      Tjarå!

      Radera
  3. Nej, så mycket bättre blir det liksom inte. Friskt luft och fysisk aktivitet, gör under för aptiten (å andra sidan brukar jag inte ha några problem med aptiten överlag...).

    Jag har också missat äggen? Är det något att missa? Eller är det "a must"?

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, faktiskt inte kunde vi också konstatera. Inte för att jag heller brukar ha några problem med aptiten :-)

      Mandeläggen med hårt skal av lakrits är faktiskt väldigt, väldigt goda. Det går liksom inte att bara ta ett... Kanske bäst att inte ta något alls då, fast å andra sidan är påsarna väldigt små!

      Kram!

      Radera
  4. Till en tjock grillad med räkost gillar jag pommesfrittes... men det avstår jag gärna ifrån i en så fin omgivning som ni fixade till er korv! Oh, vad härligt det ser ut!

    Här har andra halvan av påsken varit solig och fin (den första halva med "snöstorm" vill vi helst glömma) och idag såg jag de första krokusarna....

    Önskar er och mig själv ;-) att det blir en fortsatt soliga vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frittar hade inte varit dumt men det gick inte att lösa så bra när vi tog vår spontana vedgrillning på spisen. Korvbrödet fick ersätta kolhydraterna och det gick bra det också. En riktigt härlig stund blev det!

      Hörde talas om snöstorm neråt Tyskland och det hotaded med att det skulle nå Sverige också men tack och lov blev det inget av det. Skönt att halva påsken blev fin för er i alla fall!

      Solen ska fortsätta lysa på oss i Sverige - men till helgen kan det visst bli snö igen!!!

      Radera
  5. Det är otroligt vad miljön gör för en middag. Mamma Scans köttbullar smakar till och med gott när man är på picknick! Nygrillad korv tre helt underbart. Förstått att det har varit fint väder här hemma i helgen, många som grillat! Ser så sjukt härligt ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. På gränsen med Mamma Scan där men i princip så! Jag har också sett många som har släpat fram grillen. Det blir lite speciellt att grilla utomhus när det fortfarande är vinter!

      Välkommen tillbaka till Sverige!

      Radera
  6. Fina bilder, så att jag längtar ut till landet nu! Jag har inte testat lakridsäggen, men såklart har jag läst om dem :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill dit igen, helst igår :-) Lakritsäggen är riktigt goda. Och påsarna är så små så man kan få en hel alldeles för sig själv!

      Radera
  7. Ser så otroligt härligt ut! Det var alldeles för länge sedan jag grillade utomhus. Varmrökning och kallrökning har vi experimenterat med mest hela vintern, men det är något visst med den första grillningen...

    Tycker fröken Dill
    och längtar efter lite högre temperatur och kvällssol i pergolan i J:s hamn där vi brukar premiärgrilla på våren

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men hej Dillen och välkommen tillbaka! Det var inte igår :-) Nu måste jag ju kolla in vad du har skrivit om hos dig!

      Underbart att grilla året runt men visst är det trevligare när det är sommar :-)

      Radera
  8. Grillad korv i första vårsolen - Gott!
    Mandelägg med lakrits - jättegott!

    SvaraRadera
  9. Härligt härligt! Även om viss snö dröjer dig kvar så känns det ändå att våren är på väg. Sånt här är ju helt underbart att ägna sig åt.
    Och de där mandeläggen - galet goda! Men nu slut. Inte ens en liten gnutta skal kvar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. En toppenstund verkligen, det behövs inte så mycket egentligen. Och korven behöver inte ens bli perfekt :-)

      Jag är rätt stolt över karaktären när det gäller de där äggen faktiskt. Två påsar inhandlades och jag åt bara fyra stycken totalt men oj vad jag njöt av dem!

      Radera
  10. Underbara bilder... jo jag har missat lakritsäggen! Låter hur gott som helst ju... undra om jag måste vänta till nästa påsk för att smaka dom?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, och underbart var det!

      Det kan nog finnas några påsar kvar någonstans men du kanske får leta riktigt ordentligt :-) Men det är de värda!

      Radera
  11. ÅH så mysigt, tänkte faktiskt igår att det vore så mysigt att åka iväg och grilla korv någonstans till helgen om det är soligt :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt mysigt var det! Det är något speciellt att vara utomhus när det inte har varit så trevligt på länge. Och just att äta ute. Primitivt och härligt på nåt sätt!

      Radera
  12. Ojdå, de äggen har vi missat helt och totalt, undrar just om de finns kvar på hyllorna?
    Det finns inte mycket som smakar godare utomhus på picknick än just en grillad korv, helst får den gärna vara riktigt svartgrillad med mycket senap - we like!

    Härliga bilder du bjuder på, ser riktigt inbjudande ut.

    Kramarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Plockade hem en påse av äggen i helgen - det fanns några kvar :-)

      Korven smakade ljuvligt, trots att den var kolsvart och uppfläkt! En riktigt härlig dag fick vi.

      Kramar!

      Radera