onsdag 10 augusti 2011

Fetaostdressing till goa grönsaker i salladen!


Den här dressingen med mosad fetaost passar bra till grovt skurna grönsaker i en sallad - med eller utan salladsblad. Använd gärna den lite mildare fetaosten som på förpackningen anges vara lämpad till sallad. Grönsaker med fetaostdressing passar till nästan alla sorters pasta eller till en bit bröd som lunch. Gör den med eller utan vitlök. Vi åt den till en smakrik och mustig tomatsås med salsiccia, prova gärna båda!
Jag vill även passa på att tacka för all respons jag får på bloggen och den mat jag slänger ihop. Det inspirerar mig till att laga ännu mer god mat, att prova nya recept och experimentera i köket. Så tack för det och ha en bra dag! 

4 personer
1 förpackning fetaost
1/2 dl olivolja
1 tsk pressad citronsaft
Färsk eller torkad oregano
1 krossad vitlöksklyfta
Svartpeppar
Valfria grönsaker som t.ex. körsbärstomater, gurka, röd och grön paprika, gul lök och eventuellt salladsblad.

Gör så här:
  1. Mosa/smula fetaosten i en skål. Häll på olivolja och citronsaft. Blanda ihop.
  2. Smaksätt med oregano, vitlök och svartpeppar. Blanda igen.
  3. Skär grönsakerna i grova bitar.
  4. Lägg fetaostdressingen i botten av salladsskålen som du ska servera ur.
  5. Lägg på alla grönsaker och blanda om försiktigt så att alla grönsaker blir ordentligt dressade.
  6. Garnera med några kvistar färsk oregano.






2 kommentarer:

  1. Själva fetaoströran såg inte så lockande ut :P Fast ihop med salladen gjorde den sig bra :) Ser gottigt ut! :)

    SvaraRadera
  2. Haha... Nej, all mat ser ju inte så läcker ut :-) Det är samma sak med de flesta röror. Hummus och baba ganousch är ju inte heller så vackert. Men jag lovar att smaken är desto bättre... Grönsakerna blir verkligen supergoda.

    SvaraRadera