tisdag 17 maj 2011

Prosciuottolindad mozzarella, tomater och sparris till pasta - sventalienskt!


Inte SÅ mycket blå-gult i det här men det svenska är sparrisen som nu finns på lokala ICA! Lite spädare än från utlandet just nu men väldigt goda. I det här receptet har jag blandat mest italienska smaker med lite svenskt i form av sparrisen och resultatet blev väldigt bra. Långa skivor av mozzarella lindas med prosciuotto, läggs ovanpå sparris i en ugnsform tillsammans med lite tomater. Några droppar olivolja och basilika allra överst och sedan in i ugnen ca 20 minuter och du har en helt suverän smakkombination. Har man som jag en middagsgäst vid bordet som behöver mycket protein till sina muskler passar det bra att steka på en kycklingfilé eller två. Servera med valfri pasta. Bon Appetit!

PS: Kom på efteråt att man kan använda receptet till en förrätt och då skippa pastan till!

Det här behövs till ungefär 3 portioner:
9 skivor prosciutto
1 paket mozzarella (avlånga sorten som lämpar sig för gratinering)
1 knippe grön sparris
Ett knippe körsbärstomater
Salt och svartpeppar
Några stänk olivolja
Strimlade basilikablad
Kokt valfri pasta

Gör så här:
  1. Skär mozzarellan i skivor på längden.
  2. Linda en skiva prosciuotto runt varje ostskiva.
  3. Smörj en ugnsform lätt med lite olivolja.
  4. Bottna med grön sparris som saltas och svartpeppras.
  5. Fördela bitarna med skinklindad mozzarella ovanpå sparrisen.
  6. Bred ut halverade körsbärstomater i formen.
  7. Sprätt över lite olivolja och lägg lite strimlade basilikablad överst.
  8. Gratinera i 225 grader ca 20 minuter.
  9. Servera med kokt pasta.



2 kommentarer:

  1. Vilken härlig och inspirerande blogg!

    SvaraRadera
  2. Hej Ann-Sofi! Tack - vad roligt att höra. Välkommen åter :-)

    SvaraRadera