Tack och lov för resurser i frysen när inspirationen tryter! Vet inte om det var vädret som sänkte mig men jag blev helt slut på eftermiddagen och hade ingen som helst lust att engagera mig i matlagning idag. Det blir så ibland. Då blev det färsbiffar från frysen med tomatsås som blev över i förra veckan. Till det fixade jag varsin potatiskaka och det smakade jättebra ihop.
Färsbiffarna från förra veckan, gremolatabiffar med squash och citron i tomatsås, tinades och biffarna värmdes i den puttrande tomatsåsen. Under tiden gjorde jag potatiskaka.
Till två stora potatiskakor
4 bakpotatisar eller 6 vanliga fasta potatisar (ej färskpotatis)
Flytande smör/rapsolja eller annat fett att steka potatisen i
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Skala potatisen och riv den på järnets grova sida.
- Hetta upp en stor stekpanna.
- Krama vätskan ur den rivna potatisen, i omgångar så mycket som får plats i nävarna. Eller lägg all riven potatis på en handduk och vira in den hårdare och hårdare tills vätskan pressats ut genom handduken.
- Lägg hälften av den rivna potatisen i stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar, vänd runt. Platta till och fördela potatisen jämnt i hela pannan. Stek några minuter och vänd sedan med hjälp av en tallrik. Vänd ner potatiskakan igen och stek på andra sidan.
- När första potatiskakan är klar, ställ in den i ugnen på ca 100 graders värme för att hålla den varm tills den andra är klar. Upprepa proceduren med andra hälften av potatisrivet.
- Servera till färsbiffar eller bacon, ägg och stekta tomater till en riktigt maffig brunch!
Lite körsbärstomater till är aldrig fel! Så blev vi mätta idag också :-) |
Tack för en jättefin och inspirerande Blogg som jag hittade av en slump på nätet. Lägger även en länk hit från min sida.
SvaraRaderaGlad Midsommar Önskas!
//Andy.
Tack Andy! Vad roligt att du hittat hit. Nu är det dags att fylla på med midsommarrecept så här "dagen efter". Lagom syssla i horisontalläge :-) Hoppas du fick en fin midsommar!
SvaraRadera//Lotta