måndag 25 juli 2011

Bananflugor puts väck!Min blygsamma vän och fd kollega har lämnat en kommentar på bloggen men vill inte ta åt sig äran för kanontipset på hur man blir av med envisa bananflugor och annat småsurr. Men det tänker ju inte jag ta åt mig äran av så jag har klippt in kommentaren här i inlägget. Tack för tipset vännen! Vi är nog många som kommer att få nytta av det. Kram!

"Hello gumsan! Kom på att du kan tipsa på din sida om hur man blir av med eländiga småflugor såhär i fuktmånadstider! Jag får dem direkt när jag har frukt hemma. Tag lika delar soyasås (Kinasoya) och vinäger, ex 1 halv dl av var (slösa inte balsamico men det funkar om man vill) tag ett par droppar sirap, blanda med ett par droppar flytande diskmedel, för att få bort ytspänningen och du har fångat dig en miljon flugor på en natt. Perfekt att ha stående när man har fått flugor. Låt stå i några dagar och gör om vid behov. Jag har mitt stående hela augusti, tills luftfuktigheten har sjunkit. Detta tar du som ditt tips för det är så himla bra. Du kan väl ta kort på en bananfluga och lägga upp! Puss och Kram kram"

4 kommentarer:

 1. Va bra ! Äntligen ett tips mot detta elände. Ska genast prova. Tack!

  SvaraRadera
 2. Inte roliga alls att ha omkring sig. Hoppas det funkar!

  SvaraRadera
 3. Eva ( :o)26 juli, 2011

  Haha Lotta! Får ju hålla med om att bananerna gjorde sig bättre på bild än de flugor jag trodde du skulle försöka fotografera! Kramkram

  SvaraRadera
 4. Jo, jag kom fram till det också :-) Kram!

  SvaraRadera