onsdag 4 maj 2011

Tyck till!


Om du är en av de som läser min blogg (hej!) och förhoppningsvis provar ett recept då och då (jippi!) vore det hur kul som helst om du ville skriva lite om vad du tycker. Bloggen är ju min egen receptsamling och lite av en dagbok men självklart är den till för alla som vill få inspiration till mat att laga. Jag gillar maten förstås men det vore skoj att veta om den går hem i andra stugor. Om du har provat recept rakt av eller ändrat något skulle det vara intressant att veta hur du gjorde eller om något inte riktigt funkade enligt den beskrivning jag gett. Skulle du vilja ha mer recept av en särskild typ?

Vad tycker du i övrigt om bloggen? Är det lätt att hitta, lättläst eller inte? Jag kanske kan rätta till något som inte är så bra. Välkommen att lämna en kommentar vetja! Ordet är fritt och du kan vara helt anonym om du vill.

Om du lämnar en kommentar så syns den inte direkt utan efter att jag har godkänt för publicering. Bara så att du vet att det inte har blivit något fel :-)

Tack på förhand för din feedback!

21 kommentarer:

 1. Jag gillar att det mest är recept för vardagsmaten å så gillar jag att rubrikerna är uppdelade melln mat och annat så man lätt hittar.

  Anne

  SvaraRadera
 2. Tittar in ibland och har provat några recept. På valborg gjorde jag kycklingen i ugn med citron. Supergott! Det blev potatisgratäng till.

  Gärna mer husmanrecept vore inte dumt.

  Hälsningar från Eva i Malmö

  SvaraRadera
 3. Mycket köttfärs blir det men de gillar jag!
  Är inte så intresserad av finmat...

  Anders

  SvaraRadera
 4. Vad bra, Anders! Jag gillar också köttfärs. Och det blir mycket pasta och kyckling också. Hoppas även det faller på läppen!

  SvaraRadera
 5. Josefine, Uppsala04 maj, 2011

  Jag pluggar och har ingen fet plånbok. Några av sopporna har jag provat och så gillar jag smoothies. Mer såna!

  SvaraRadera
 6. Jag har följt med ett tag och tycker du har utvecklat bloggen bra. Det brukar inte bli av att ge en kommentar men jag har provat flera recept som jag både har gjort om lite grann och följt slaviskt. Bra blandning.

  SvaraRadera
 7. Brukar hitta bra recept som barnen också gillar! Ofast är det då korv och köttfärs förstås men bra att få tips på hur man kan variera.

  SvaraRadera
 8. Eva, jag ska försöka mig på fler av min mammas husman. Har du provat färserat blomkålshuvud?

  Anne, bra att uppdelningen funkar. Då fortsätter jag så!

  Josefine, ibland unnar jag mig extra fina råvaror men ofta blir det hyfsat billig och rejäl mat. Jag vet att flera studenter hittar hit och det är jättekul!

  Yvonne, tack för kommentaren. Kul att höra att du provar recepten och även modifierar. Det hör ju liksom till. Jag följer aldrig recept till punkt och pricka.

  Sara, jag är lite barnslig själv så jag blir inte förvånad över att barnen gillar en del av recepten :-)

  SvaraRadera
 9. Jag har gjort kycklingen med jordnötssås flera gånger som är min favorit och jag hittar annat att prova också. Keep it up. Ps du verkar inte liiite förtjust i den där kryddan chili explosion ;-)

  SvaraRadera
 10. Har en kollega på jobbet som är tokig i just den kycklingrätten. Den är riktigt god. Särskilt med mycket jordnötssmör! Jag lovar och svär att jag på intet sätt är sponsrad av Santa Maria :-) Tycker helt enkelt att det är en kanonkrydda.

  SvaraRadera
 11. Snubblade in på din blogg så där som man gör ibland när man surfar runt och letar recept. Blev bara så glad av att läsa dina recept och fick massor av inspiration!!! Hit ska jag återvända. Undrar i vilken affär du hittar Fiddes Payne-kryddor, dem blev jag nyfiken på! /Helena

  SvaraRadera
 12. Hej Helena!
  Vad kul att du hittade hit och blev inspirerad. Sådant inspirerar mig :-)

  Fiddes hittade jag faktiskt på ICA. Produkterna importeras från England via Toja Import och ska enligt deras hemsida finnas i stora livsmedelsbutiker i Sverige så de kanske finns på Coop också. De har inte bara currykryddor utan även American BBQ, Jamacian Jerk, Tex Mex och Cajun. Trevliga burkar att ha stå framme också!

  Välkommen åter!

  SvaraRadera
 13. Om du inte hittar i butik, Helena så finns kryddorna till försäljning via nätet t.ex. hos Kryddlandet. Deras utbud är ENORMT!

  http://www.kryddlandet.se/category/28-curry.aspx

  SvaraRadera
 14. Pernilla06 maj, 2011

  Bra och fin blogg. Ramlade på den på hittarecept.se. Jag äter gärna pasta så jag gillar att det blir mycket såna recept. Citronpastan med chili och vitlök är supergod fast jag har i mer vitlök!

  SvaraRadera
 15. Hej Pernilla och tack för kommentarerna! Pasta är ytterst frekvent på vårt middagsbord så det lagar jag ofta - så lätt att variera! Grattis till att kunna använda mer vitlök i maten, makens kista pallar inte riktigt så jag får snåla med det :-(

  SvaraRadera
 16. Tack för alla kycklingrecept. Hoppas på fler!

  SvaraRadera
 17. Det kommer, Linnéa! Har precis köpt en ny kokbok med bara kycklingrecept. 200 stycken och efter en snabb titt ser det väldigt lovande ut!

  SvaraRadera
 18. Bra blogg! Uppskattar att det är lättlagade vardagsrecept för det mesta.

  SvaraRadera
 19. Tack, Susanne! Ja, det är ju vardagen som tar upp det mesta av tiden så lättlagat gör ju inget så att det blir tid över till annat.

  SvaraRadera
 20. Hittade hit via hittarecept och det gör jag ofta här. Hittar recept alltså :-) Ibland saknar jag mer exakta måttangivelser då jag inte är så van i köket och i alla fall behöver en liten fingervisning. Men det går ju att smaka sig fram. Tack för en trevlig blogg.

  SvaraRadera
 21. Aj, då. Jag vet att jag inte är så bra på att ange exakta mängder av t.ex. kryddor. Det ska bli bättring på det men det är svårt att veta exakt hur mycket som går åt och smaken är ju så olika. Om man tar lite i taget och smakar av regelbundet så brukar det bli bra. Dock behöver ju kryddor och andra smaksättningar man tillsätter ibland behöva lite tid på sig att utvecklas så låt t.ex. såser och grytor få en stund på sig innan du smakar av och tillsätter mer.

  SvaraRadera