måndag 25 juli 2011

Hur man vänder en trött och grå dag....

... till något om inte alldeles alldeles underbart så i alla fall snäppet bättre. Idag har jag känt mig grå och trött. Lite uschlig så där med tung skalle, grus bakom ögonlocken, frusen och allmänt eländig. Det är inte tipp topp nu heller men humöret höjdes definitivt tack vare matrelaterad shopping efter jobbet.

På Indiska hittade jag jättefina fat och en skål som fick följa med hem.


På "En annan bokhandel" hittade jag värsta tegelstenen som jag är övertygad om kommer att skänka mig och min omgivning många goda stunder, Allt om Mats Fredagsgourmet. En kokbok som innehåller allt man kan önska sig och lite till. Den lär inspirera till (försök till sade hon blygsamt) stordåd i båda mina två små kök, inte bara på fredagar...


Och sist men inte minst en massa gott från grönsaksdisken att lägga i skålen i köket som ska användas till middag måndag och tisdag. Färgerna piggar upp och gör mig glad. Körsbärstomaterna har jag redan nallat av. Godis!


Under rådande uschliga omständigheter så gör jag det lite lätt för mig idag genom att steka på några lövbiffar. Till det en gräddsås som ska få lite hetta av chiliflakes som jag är helt såld på just nu att använda i maten. Snabbfräst broccoli till mig och champinjoner till Mannen i mitt liv. Och så blir det några potatisklyftor à la Felix. Gott nog denna måndag.

Trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. Jättesnygga fat! :) De har jättefina saker på Indiska!

    SvaraRadera
  2. Inte kostar de en löjlig förmögenhet heller :-)

    SvaraRadera