Nu har jag gjort de här tunnbrödssnittarna några gånger så receptet sitter i ryggraden. Ikväll tar jag med mig dem på knytis med ett gäng glada och roliga arbetskamrater. Kom på att de passar jättebra att göra färdigt och rulla ihop och sedan skiva och grädda på plats. Jag tycker att de ska ätas varma.
1 burk crème fraiche, 12 skivor strimlad prosciuotto , 2 dl finriven parmesan och ungefär 1 msk sambal oelek blandas och breds ut på rektangulära tunnbröd. Sedan rullas de ihop och skivas innan de gräddas i ugnen på ca 200 grader i drygt tio minuter (använd bakplåtspapper). Gott gott gott!
Crème fraiche och sambal oelek, lätt eller vanlig crème fraiche - båda funkar. |
Fyllningen är klar. Ser nästan ut som lapskojs... |
Dom var FANTASTISKA!!!
SvaraRaderaTack för en kanonkväll!!!
KRAM
Tack Lotta för att du tog med dig detta till vår lilla sammankomst! De var helt fantastiskt goda! Det är alltid lika kul att träffas då vi alla uppskattar god mat och glada vänner! Kram
SvaraRaderaHej kära vänner och tack tack... Pastan med kantarell- och baconsås smakade toppen för att inte tala om färskoströran med vitlök och färska örter från värdinnans alldeles egna örtagård!
SvaraRaderaEn fantastisk kväll på alla sätt. Tack själva!
Kram
Supergoda! Rekommenderas varmt!!!
SvaraRaderaTack för en härlig kväll, vi ses snart igen!
Tack, Anna! Yes, vi ses snart igen. Kram!
SvaraRaderaDet låter riktigt läckert! Hur många tunnbröd räcker satsen till? Funkar dem att göra dagen innan? "Måste" de serveras varma? Tack på förhand!
SvaraRadera/Nicklas
Hej Nicklas!
RaderaJag använder tre tunnbröd - det blir lagom. Och de funkar att servera kalla också.
Kolla hela receptet lite mer detaljerat här:
http://lottakruse.blogspot.se/2011/07/tunnbrodssnittar-ocksa-pa-begaran-med.html
Kan även tipsa om att du kan använda annan god rökt skinka som inte är fullt så dyr som prosciuotto och annan "finskinka".
Hoppas du testar!