torsdag 14 juli 2011

Here we go again - mina tunnbrödssnittar till knytis den här gången


Nu har jag gjort de här tunnbrödssnittarna några gånger så receptet sitter i ryggraden. Ikväll tar jag med mig dem på knytis med ett gäng glada och roliga arbetskamrater. Kom på att de passar jättebra att göra färdigt och rulla ihop och sedan skiva och grädda på plats. Jag tycker att de ska ätas varma.

1 burk crème fraiche, 12 skivor strimlad prosciuotto , 2 dl finriven parmesan och ungefär 1 msk sambal oelek blandas och breds ut på rektangulära tunnbröd. Sedan rullas de ihop och skivas innan de gräddas i ugnen på ca 200 grader i drygt tio minuter (använd bakplåtspapper). Gott gott gott!


Crème fraiche och sambal oelek, lätt eller vanlig crème fraiche - båda funkar.


Fyllningen är klar. Ser nästan ut som lapskojs...

Den här texten hade inte tunnbrödspåsarna förr. Nu ska man kunna göra så
många olika saker med dem utan att brödet spricker när man viker, rullar eller wrappar.
Bra, tycker jag. Skulle tro att det säljs mer tunnbröd i dag just för att de kan användas till så mycket.

7 kommentarer:

  1. Jennie Petersson15 juli, 2011

    Dom var FANTASTISKA!!!
    Tack för en kanonkväll!!!

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Eva ( :o)15 juli, 2011

    Tack Lotta för att du tog med dig detta till vår lilla sammankomst! De var helt fantastiskt goda! Det är alltid lika kul att träffas då vi alla uppskattar god mat och glada vänner! Kram

    SvaraRadera
  3. Hej kära vänner och tack tack... Pastan med kantarell- och baconsås smakade toppen för att inte tala om färskoströran med vitlök och färska örter från värdinnans alldeles egna örtagård!

    En fantastisk kväll på alla sätt. Tack själva!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Supergoda! Rekommenderas varmt!!!
    Tack för en härlig kväll, vi ses snart igen!

    SvaraRadera
  5. Tack, Anna! Yes, vi ses snart igen. Kram!

    SvaraRadera
  6. Det låter riktigt läckert! Hur många tunnbröd räcker satsen till? Funkar dem att göra dagen innan? "Måste" de serveras varma? Tack på förhand!

    /Nicklas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nicklas!

      Jag använder tre tunnbröd - det blir lagom. Och de funkar att servera kalla också.

      Kolla hela receptet lite mer detaljerat här:
      http://lottakruse.blogspot.se/2011/07/tunnbrodssnittar-ocksa-pa-begaran-med.html

      Kan även tipsa om att du kan använda annan god rökt skinka som inte är fullt så dyr som prosciuotto och annan "finskinka".

      Hoppas du testar!

      Radera