söndag 10 juli 2011

Spagettifrittata med tomat, mozzarella och parmesan


(Många t:n i den rubriken...) Nästan som pizza! Speciellt med lite oreganoblommor till... Med ett par portioner spagetti över från annan måltid är det lätt att göra den här goda frittatan. Jag använde sådant som fanns hemma. I frittatan kan man ha alla möjliga sorters grönsaker, lite skinka också kanske - bara man har ägg att binda ihop det med. Man kan vända frittatan i pannan eller grädda färdigt i ugn som jag gjorde den här gången. Se då bara till att stekpannan tål att användas i ugn och glöm för allt i världen inte att använda grytlapp när du plockar ut stekpannan. Av någon anledning är det lätt hänt att i alla fall jag glömmer att handtaget är varmt. Det är inte bara en gång jag har bränt handen ordentligt innan nervbanorna har kopplat färdigt med budskapet att det inte var någon bra idé... Gott med en sallad till eller bara som den är. Frittataslice!

Till två personer
2 portioner kokt kall spagetti
4 ägg
1 msk mjölk eller grädde
Lite smör
1 stor tomat
1 boll mozzarella
Ca 1 dl riven parmesan
Svartpeppar
Ev salt, men parmesan ger mycket salt så var försiktig

Gör så här:
  1. Smält smör i en stekpanna.
  2. Lägg i spagettin och rör om lite grand.
  3. Knäck äggen i en skål, krydda med svartpeppar och ev lite salt.
  4. Blanda i ägg eller mjölk och vispa ihop.
  5. Häll äggblandningen över spagettin, dra ner värmen.
  6. Låt äggblandningen stelna, rör lite ner mot botten här och var så att smeten rinner ner ordentligt i spagettin.
  7. Ta stekpannan från plattan och lägg över skivade tomater.
  8. Lägg sedan över skivad mozzarella och sist riven parmesan.
  9. Ställ in pannan i ugnen på 225 grader (övervärme/grill) i ca 8 minuter.
  10. Ta ut stekpannan och skär frittatan i bitar.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar