onsdag 21 september 2011

Varma äpplen med fusk-tosca


Det är inte ofta jag gör något sött och gott till efterrätt men idag blev det så! Inget avancerat alls men väldigt gott med äpplen och en slags fusk-tosca. Jag struntade i att göra hela glasyren med smält smör, mandelspån, socker, mjöl och mjölk. I stället skivade jag ett par äpplen och lade på en plåt, strödde över socker och kanel, strödde över mandelspån och hällde över smält smör. In i ugnen på 225 grader i ungefär tio minuter. Sedan åt vi de varma äppelskivorna med lite vaniljglass. Det blev självklart inte det klassiska toscatäcket av det här men det påminde om det och det var meningen. Jag ville göra något snabbt, lätt och gott.

Jag har lagat mat ikväll också men är inte helt nöjd med slutresultatet så därför har jag ingen lust att blogga om det. Köttet blev jättegott iofs (currystekta fläskkotletter) men riset som jag gjorde till blev en rejäl flopp. Jasminrisotto kallades det i receptet. Det lät spännande tyckte jag men det visade sig att jasminris blandat med yoghurt inte var en hit i vår familj i alla fall. Yoghurten för sig som blandades med honung och lite salt smakade jättegott men blandat med riset - urk. Så mer om det riset än så får ni inte veta, men jag återkommer till fläskkotletterna som blev riktigt kryddiga och goda!

Lite bilder på det mer lyckade resultatet från köket i sta'n denna onsdag...


Vad ska man med en äppelurkärnare till, som separat köksredskap, när man kan använda potatisskalaren?

Skivade äpplen på plåten med socker och kanel.

Och så på med mandelspån och smält smör...

Ät fort medan äpplena är varma med en klick vaniljglass! Jäs sedan i soffan en stund...


2 kommentarer:

  1. Vilken perfekt dessert! Fusk tosca ska läggas på minnet:) Man har ju inte alltid tid att stå och greja i köket!

    SvaraRadera
  2. Gott och snabbt var melodin ikväll :)

    SvaraRadera