söndag 30 oktober 2011

Sista helgen i oktober


I morgon är det november och den sista helgen på landet i oktober flyter på i ett väldigt stillsamt och skönt tempo. Igår sken solen och vi fick grillad korv hos ena grannen, våra andra grannar mamma och pappa, var också med och tog sig en korv. En grillad frukostkorv utomhus på stående fot, med stark senap, ketchup och lite rostad lök - det smakade som gourmetmat.

Jag är inte till så mycket nytta i trappbyggandet just nu så jag har fått dispens. Har gått in i stugvärmen för att planera veckans middagar så här sitter jag i soffan och klurar. En rätt är bestämd, en blomkålspasta med pepparstekt bacon ska det bli. Bacon igen :-)

Några foton har det blivit även den här helgen, på gula höstlöv, en frostnupen rosknopp, trädgårdsstolar som kanske borde flyttas undan och så min gamla mjölkkanna som jag nästa år ska ha på trappan med fina sommarblommor i.


En fördel med hösten och alla löv som trillar av träden är att vi ser mer av sjön utanför bastun. Det blev faktiskt en vedeldad bastu igår kväll för grabbarna trots att duschmöjligheterna är dramatiskt förändrade. En rejäl gryta med vatten på aggregatet för varmvatten och så blandas det med kallvatten i en hink att hälla över sig till tvagningen efter bastun. Funkar alldeles utmärkt. Det sköna med att vara på landet är att det inte är så noga med frisyr, kläder och så vidare. Väldigt relaxat om man säger så.


Nej. Nu måste jag återgå till middagsplaneringen. Rätt vad det är kanske jag behöver rycka in som hantlangare till Mannen. Egentligen borde jag kanske rensa lite i boden också men idag har jag ingen lust.Inget som inte kan vänta till nästa helg. Då blir det den första helgen i november.

Ha en skön söndag!

2 kommentarer:

 1. Grillad korv är minsann gudagott! Visst var det en skön helg på landet . Jag tror att jag numera njuter mer av hösten och färgerna än jag någonsin gjort.

  Blir det landet igen nästa helg ? Jag undrar vad för gott som vankas till lördag?

  Gillar den rostiga kannan!

  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Hej Carina!
  Riktigt skönt höstväder, riktigt varmt ju och som du säger, jättefina färger och fint ljus även om det är grått på nå't konstigt sätt. Å så är det så lätt att sova också när det blir alldeles svart utanför fönstren.

  Japp, vi firar lilla mig på landet. Jag hoppas att Mannen gör något gott till dessert och så får jag fundera på vad jag ska göra till födelsedagsmiddag. Klart är i alla fall att jag ska bestämma helt själv :-)

  Då tar vi nya tag inför arbetsveckan. Vi hörs!

  Kram Lotta

  SvaraRadera