onsdag 11 januari 2012

Kul med uppskattning!

Jag har fått väldigt trevlig uppskattning från trevliga Mårtenssons kök i form av en award. Alla sätt är bra när det handlar om att ge uppskattning och framför allt tycker jag det är trevligt när bloggare nämner andra bloggar som man själv kan få upptäcka - som man kanske inte hade någon koll på alls innan.

Det enda som stör mig är "kravet" som brukar följa med awards, att skicka vidare som en typ av kedjebrev. Någon gång för många år sedan blev jag allergisk mot alla kedjebrev. Det var tuggummin, bokmärken, pengar och allt möjligt som skulle skickas vidare. Per brevpost. Sen kom e-posten och man fullkomligen bombarderades med uppmaningar att skicka vidare och därmed vinna lycka, skönhet, pengar och evig ungdom. Jag ogillar speciellt varianterna med förtäckta hot om olycka och elände om man inte skickar vidare. Det är även många år sen jag bestämde mig för att inte skicka kedjebrev vidare. Som en princip och den följer jag. Kanske hade jag varit både rik, vacker och berömd i dag om jag inte brutit kedjor men det får vi aldrig veta. Lycklig är jag i alla fall och jag lever fortfarande :-)

Men min princip för kedjebrev hindrar inte att jag i awardens goda anda uppmärksammar en favoritblogg jag har, för i det hänseendet tycker jag att det är toppen med sådana här awards. Bloggen i fråga går under namnet
En herrans mat. Mannen bakom heter Andy och är en riktigt skön snubbe som skriver om den mat han lagar. Mycket kött till honom själv och så vegetariskt till kärestan. Det vittnar om ett stort hjärta :-)

Så här beskriver han bloggen med sina egna ord och allt stämmer enligt mig:
"Jag heter Andreas men kallas för Andy. Jag har många passioner i livet & vill gärna kalla mig en passionerad människa. En utav mina allra största passioner är mat & matlagning. Oftast inget fancy stuff. Konstiga sniglar & sånt, utan mer "vardags" mat. Det är väl lite utav det som jag vill dela med mig av i den här bloggen. Välkommna! Enjoy! "

Jag är ingen stor köttätare så jag behöver inspirationen han ger mig om köttdelar och bästa sättet att tillaga dem. Andy återger sin matlagning på ett avslappnat och lättsamt sätt utan exakta recept, på ett sätt som inspirerar mig. Framför allt genom mat- och livsglädjen. Så ta en titt inne hos Andy vetja!

Mårtenssons, ännu en gång stort tack för er uppskattning! Hoppas att ni har förståelse för min ståndpunkt när det gäller att inte skicka vidare exakt enligt instruktion och inte tycker att ni har kastat pärlor för svin... Glädjen är inte mindre för det kan jag lova.

Här ett kedjebrev som faktiskt fungerar :-)

11 kommentarer:

 1. Whooohooo! Tack som fan! (ursäkta svordomen men jag blev så glad!) Precis vad jag behövde idag, jag tar detta inlägg istället för potatis till min Entrecoté idag ;)
  Ha en underbart härlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Vassego, Andy! Välförtjänt som fan :-)

  SvaraRadera
 3. Har precis samma inställning till kedjebrev som du - slutade också med det för flera år sedan!

  Grundidén tycker jag emellertid är bra; nästan alla matbloggare verkar ha egna favoritbloggar som de gärna hänvisar till. Så hittade jag ju dej hos Linda/kryddburken när hon tipsade om sina favoriter, Mårtenssons hittade jag här osv.

  "Problemet" är just kedjebrevsstilen (min åsikt!). Samtidigt vore det ju lite löjligt om du nu skulle ge denna award tillbaka till Mårtenssons, dom står ju nämligen på din "favoritlista" redan. Kunde blir lite för mycket "inbördes beundran" kanske ;-)

  @Andy
  Grattis, kollar ofta in vad du gör - utgående från denna sida!

  SvaraRadera
 4. Rörande överens, Kajomida. Det är generöst att sprida sina favoritbloggar och ge lite extra uppskattning med awards eller på annat sätt. Tror att det peppar alla som faktiskt lägger ner tid, energi och engagemang på sina bloggar för andra att läsa.

  Jättekul att du spanar in Andy också :-)

  SvaraRadera
 5. Via länkningen till En herrans mat hamnar iaf jag hos Mårtenssons. Visserligen trevligt det också :) men tanken var att spana in den här Andys blogg som jag inte besökt tidigare ;)

  SvaraRadera
 6. Men NEJ satan så klantigt! Jag har fixat länkningen nu, Anneli. Tack för att du stökade runt och observerade detta. Kolla nu :-)

  SvaraRadera
 7. @Anneli-Stök i kök
  Blev nog fel när Lotta satte in länken; kolla i vänstra spalten och under "Ett extra öga har jag på", där hamnar du rätt.

  Och nu tänker jag kolla vad du har att bjuda ;-)

  SvaraRadera
 8. Ibland är det bättre att aktualisera innan man kommenterar - sorry!

  SvaraRadera
 9. Ha, ha! Ingen fara ju... Tack för hjälpen :-)

  SvaraRadera
 10. Nu äntligen kan vi kommentera här hos dej, det har banne oss inter gått alls de senaste dagarna... Av någon anledning har datorn hängt sej o stannat upp helt när vi gått in här... Men nu så!

  I alla fulla fall så tar vi inte alls upp, var och en gör som den vill. Kedjebrev som dyker upp både på FB och i mejlen skickar vi aldrig heller vidare... Fast ditt här kanske vi skulle kunna skicka till de som skickat just den formen av kedjebrev till oss där:)

  Vi ska i alla fall försöka grabba tag i länken till Andys sida nu när vi äntligen är på plats här, så tack för tipset:)

  Ha en fin torsdag,
  Mårtenssons.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Blogger har uppgraderat kommentarsfunktionen eller nå't för det ser lite annorlunda ut än förut. Det kan ju ha ställt till det. Det blir alltid strul vid uppgraderingar...

   Fritt fram att använda kedjebrevet, det tål att spridas :-)

   Kolla gärna in Andy, den tatuerade götlaborgaren. Han älskar att springa i saluhallar och köpa bra råvaror som kött och fisk.

   Fin torsdag önskas tillbaka!

   Radera