onsdag 8 februari 2012

En liten resekrönika...

Jaha, ja. Jag hade stora planer på buljongkok och en vegetarisk rätt med bifftomat, pesto och brieost ikväll men efter en hektisk dag på jobbet är jag helt slut. Min förkylning sitter som ett skruvstäd och tar mycket på krafterna fortfarande. Det blev till att snabbt reka kyl och skafferi i huvudet för att avgöra om det skulle finnas något att överleva kvällen på. Och jodå, så hem direkt efter jobbet utan att passera ICA. Det blir hemgjord varm choklad, rostade mackor med massor av smör och ost och stekta ägg till mig, gräsänka för några dagar. Matlagarlusten har svårt att infinna sig om jag bara ska laga något till mig själv. Så'n är jag!

Så ikväll bjuder jag istället på lite bilder från vår resa som är trevlig att tänka tillbaka på och hämta energi ifrån nu när vintern verkligen äter sig in och tar ett rejält grepp. Jag trodde ett tag att det inte skulle bli något av den här vintern överhuvudtaget men det är ganska trevligt att ha fel, trots allt.

Jag och Mannen reste med bror och partner och ett stort bidrag till resan var vår present till bror som fyllde 40 i somras. Nu blev presenten äntligen verklighet! Vi hade det så bra och jag var hur nöjd som helst ända fram till jag blev sjuk. Men de dagarna glömmer jag bort och kommer bara ihåg de braiga. Ungefär som man bara kommer ihåg att det var fint väder på somrarna när man var liten :-)

Vår resrutt
Phuket - Ao Nang - Railay Beach - Koh Lanta - Koh Lipe - Koh Ngai - Phuket

Vi reste med endast handbagage, varsin ryggsäck som trots snål packning ändå innehöll plagg som jag aldrig använde... Att man aldrig lär sig.






Heldagsutflykt med egen long tail och förare.
Beach och snorkling. Allt enligt våra önskemål.
Helt underbart... Min bästa dag på hela resan!



14 kommentarer:

  1. Å å å å å å å. Såå härligt ni har haft det. Vilka bilder, vilken miljö!

    Just nu googlar jag på "bastu". Vill inte frysa längre.
    kramkram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo tack, det var riktigt fint. Ska ni fixa bastu i huset månntro?

      Fin profilbild du fixat!

      Kram Lotta

      Radera
  2. Åh, det är nästan som att kika tillbaka på vår bröllopsresa. Vi gifte oss uppe i Chiang Mai och reste sedan runt. Helt underbart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow, det låter fantastiskt - vilken bröllopsresa! Inte lika exotiskt då med Kreta där vi tillbringade vår bröllopsresa :-)

      Radera
  3. Fina bilder, där blir man lite avundsjuk!
    Bara en bild på mat... var den så hemsk ;-)

    Krya på dej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis det som var meningen - att skapa avundsjuka :-) Ha, ha. Näe, vet du vad. Så'n är inte jag ;-)

      Maten var ok. Jag är ju ingen stor fantast av thaimat. Bilden på pizzan från Relax Bay är medtagen för att det var enda stället där man kunde få i sig vettigt lagad västerländsk mat för att få lite variation. Resorten drivs av två fransmän som t.o.m. hade franskt vin på menyn, något som gladde vårt resesällskap mycket.

      Tack, förkylningen börjar lätta tack och lov. Hoppas på en pigg helg!

      Radera
  4. Svar
    1. Tack, det var det verkligen :-)

      Radera
  5. Inte ett dugg avundsjuk, det ser jättejobbigt ut att upptäcka nya saker, bada, sola och äta god mat;-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, nej jag förstår det. Jätteskönt att komma hem igen och slippa allt det där :-)

      Radera
  6. Vilka fina biler och kanon och resa runt så med bara en liten väska!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, för oss är det verkligen den rätta melodin just där i Thailand. Och ändå hade man för mycket med sig :-)

      Radera
  7. Och så sitter du och är avis på vår Köpenhamnstur... jodå:)
    Sen ska du veta att du förmodligen blir den som är "skyldig" om vi bokar om sommarresan som vi bokade häromdagen... Håkan sitter just nu och kollar in Thailand istället, vi längtar så tillbaka när vi ser dina fina bilder. Hrmf!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men en spontantur sådär till grannlandet har ju sin charm! Thailand är verkligen härligt men det börjar bli väldigt mycket folk nu, nästan hur långt bort som helst från de populäraste orterna. Alla hittar dit verkar det som...

      Radera