onsdag 3 oktober 2012

Matbloggsträff och Expressens matbilaga "Mitt kök"




Jag är helt ärligt en väldigt ödmjuk person som verkligen inte tror att jag är nå't särskilt. Det har man i det här landet fått lära sig via bröstmjölken och sen barnsben - i alla fall min generation. Men när det händer något roligt är det väl inget fel att berätta det och något narcissistisk måste jag ju ändå vara eftersom jag har den här matbloggen.

Så nu vill jag bara berätta helt sådär i förbifarten att jag är med i Expressens matbilaga "Mitt kök" som med detta nummer har bytt skepnad lite grand. Bilagan är tjock som ett magasin med massor av recept. Jag fick ett mail på sensommaren från redaktionen för Mitt kök och de undrade om jag ville vara med i tidningen. Det lät ju kul så jag valde ut ett av mina favoritrecept med fläskfilé och så skulle man skriva några rader om sin matinspiration och maträtten. Redaktionens kök har lagat maten, den har stylats och fotats. Kul att se sin egen mat fixad och fotad av någon annan!

Nu har det gått några månader och tidningen finns till försäljning den 3-5 oktober. Om du inte har lust att köpa tidningen så finns ju receptet alldeles gratis här i bloggen. Bra va?!





Och så var det ju det här med den omskrivna matbloggsträffen. Nu är jag äntligen klar med mitt inlägg! Du hittar det överst i vänstra spalten, klicka på bilden med matbloggare och du kommer till ett inlägg som heter duga! 

För övrigt har vi fått besked om att bänkskivan till köket levereras och monteras på fredag. På måndag kommer det att kaklas. Ni som kan momentet när det gäller kakling vet att det tar sin tid med fix som ska brinna innan fogarna fogas och sedan ska fogarna vattnas innan man är klar och kan putsa och göra klart. Sen ska fläkt upp, hällen installeras och vattnet kopplas på till blandaren som levererades idag. Diskmaskinen ska kopplas in och SEN! Sen är det jag som sätter igång att laga mat igen i eget kök i sta'n för glatta livet!

Önskar dig en skön onsdagskväll! 


34 kommentarer:

  1. Ja, visst får man vara lite mallig när man är med i rikstäckande media ;) Det tycker jag allt! Kändes konstigt att se receptet uppstylat av någon annan. Jag kände väl kanske att jag saknar en studio att fota i ;) Ditt recept lät väldigt gott, sparas till ett bra tillfälle :)

    Usch och fy och blä för kakling... Nu har jag bara ett litet kök och hade stor hjälp av min älskade, händiga pappa, mer ack och ve för att kakla. Mosaik är inte att leka med kan jag lova ;) Men det blir ju bra när det är klart! Ser fram emot att se ditt färdiga kök! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det håller jag med om :-)Visst var det lite skumt att se maten lagad och fixad på tallrik så där - men kul! Då sparar vi varandras recept...

      Kakling kan vara ok men inte det vi hade till landet. Oglaserad yta blir det aldrig mer. Fogmassa fick sitta kvar liiite för länge och sen var det stört omöjligt att få bort det med mindre än att skrapa med spik.. Granitkeramik så det höll och repades inte men fy f-n vilket jobb...

      Radera
  2. Att potatisbakelsen är supergod vet vi ju redan, den har vi kockat till! resten är säkert lika smarrigt, det litar vi på:)

    Grattis, till både köksframgångarna och tidningsframgångarna:)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men just jag - den har ni ju redan testat! Ni kommer att gilla fläskfilén också - vågar jag faktiskt lova :-)

      Tack snälla söta ni!

      Kramar!

      Radera
  3. Och du förresten, vi glömde ju... receptet på ebblakagan har du här:
    http://martenssonskok.blogspot.se/2012/09/upp-till-bevis.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag kollat länken, tack! Det var ju den som gjordes för inte alls länge sen. Den ska jag impa på Mannen med. Bara jag klarar av att göra den lika fin och god som du, Anki!

      Radera
    2. Klart du gör, den är superduper enkel!

      Radera
  4. Verkligen jättekul att du är med i mitt kök vännen! Visst är du ödmjuk och jag är jättestolt över dig och vårt härliga gäng som figurerar lite varstans. Man vet liksom aldrig vart vi dyker upp härnäst som gumman/gubben i lådan ;)

    Hurra för framstegen i köket, snart så kan du kocka fritt igen äntlisch!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lite roligt är det allt :-) Ska bli intressant att se vem som dyker upp/var nästa gång!

      Vill verkligen hänga i köket igen. Börjar bli smått deprimerad tror jag...

      Kram!

      Radera
  5. Vad roligt att du fick vara med i tidningen :)

    SvaraRadera
  6. Heja dig! Vad kul, den tidningen måste jag köpa. Det låter dessutom supergott.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket recept i den nya tjocka versionen! Fläskfilén blir verkligen jättegod och saftig.

      Kram!

      Radera
  7. Åh, vad roligt att du är med i Mitt Kök! Fast jag tycker dina matfoton är fina som de är. Behövs ingen matstyling här inte.
    Nu låter det som det rasslar till i det blivande köket! Fasen alltså, nu måste jag bjuda in mig med armbågen snart! Kanske kan tjata till mig lite kändismat :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, tack :-)Just fläskfilén tycker jag faktiskt att lyckades rätt bra med att fota i alla fall... Visst var väl du med i den bilagan också för ett tag sedan? Har du också ett blått jeansförkläde med "Mitt Kök" på i byrålådan :-)

      Japp, nu händer det grejer - äntligen! Du behöver inga armbågar för att komma in i mitt kök, och inte behöver du tjata heller - bara att glida in!

      Radera
  8. vad kul att du var med i tidningen. Nu måste jag köpa den men är fortfarande lite putt på att de glömde min länk till min matblogg när jag var med för någon vecka sedan.
    Hörde också att de lyckats klanta till det för Frostrosor och gett henne ett annat ansikte!

    Receptet ser verkligen gott ut!

    // Lena från make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul - det missade jag! Har inte köpt bilagan förut... Men nej, det var ju verkligen klantigt att missa länken! Och ännu mer klantigt att lägga in fel bild på Frostrosor!

      Fläskfilén är jättegod och potatisbakelsen också, en favorit jag har helt klart.

      Radera
  9. Vad kul att få vara med i tidningen! Stolt skall du absolut vara!

    SvaraRadera
  10. Så kul att få vara med i tidningen!!!!

    SvaraRadera
  11. Vilken grej! Bort med den svenska blygheten! Det här måste kännas lite lätt overkligt, att se sig själv och sitt recept i en rikstäckande tidning. Får hoppas att det betyder att fler, likt jag, hittar till din trevliga matblogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ganska befriande ibland att klä av sig blygheten :-) Hade mörka solglasögon på mig hela dagen igår för att slippa undan alla paparazzis à la Greta Garbo :-) Helskumt, min mat - där?! Men kul!

      Tack snälla!

      Radera
  12. Jante är så himla tråkigt! Hurra för att du berättar, annars hade ju t ex jag aldrig fått veta det och jag är så glad för din skull! Heja heja! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det, men svårt att komma undan :-) Tack, tack!

      Radera
  13. Fan va grym du är! Glädjande att duktiga, härliga människor får uppmärksamhet! Whoohooo!

    SvaraRadera
  14. Så kul! Klart man måste berätta när något kul händer. Det är inget fel i att vara stolt över sig själv och det man gör. Oh! jag måste komma ihåg att köpa expressen i morgon. Bilderna ser jättefina ut och maten supergod.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt skoj! Skynda köpa - bilagan tar ofta slut har jag hört och de får bara in tidningen på onsdagarna. Ingen påfyllning. Men som sagt, om du missar receptet i tidningen så finns det ju här i bloggen. Det är verkligen en favorit för mig.

      Ha en trevlig helg!

      Radera
  15. HURRA!!!! Och vad kul att det skrivs om lite andra bloggare än de andra som a-l-t-i-d är med. Heja dig! KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :-) Ja, vi är ju några fler som skriver och nördar om mat. Riktigt kul grej.

      Trevlig helg och kram till dig - snart bara en vecka kvar :-)

      Radera
  16. HURRA, vad roligt att du var med, fint och gott ser det ut också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Moma! En lite kul grej faktiskt :-)

      Radera