tisdag 13 augusti 2013

Nigella och Jamie gör det! Köttbullar i tomatsås med parmesan och mozzarella alltså...


Det här är bland det godaste jag vet och jag är inte först med att göra det på långa vägar. Både Nigella och Jamie har sina egna varianter som jag snott inspirationen ifrån. Principen är enkel. Gör en god tomatsås som du bottnar en ugnsform med. Gör köttbullar modellen större som du steker nästan färdiga och lägg dem ovanpå såsen. Lägg sedan i mozzarellabollar och riv över parmesan. In i ugnen på 200 grader en kvart-tjugo minuter och du har en kanongod rätt som du gärna kan servera med pasta.

Jag blandade finriven parmesan även i färssmeten. I övrigt inte mer än finhackad gul lök, salt, svartpeppar och ett ägg. Om du vill ha ett mer detaljerat recept på tomatsås och hela proceduren så finns det här >

När jag ändå kokade pasta såg jag till att koka extra mycket så att jag har till någon typ av pastalåda, -gratäng idag. Vi får se vad det blir!



Köttbullarna rullade jag till modellen större vilket passar bra i den här rätten.

 

Tomatsås, köttbullar och mozzarellabollar på plats. Jag gillar verkligen de små bollarna men om
du inte får tag på det så går det självklart lika bra att riva en stor boll i mindre bitar och lägga i.

 

Så! Då är även parmesan på plats och allt ska in en stund i ugnen... Under tiden kokas pastan!

 

Mycket gott, rekommenderas vilken dag som helst!


18 kommentarer:

  1. MUMS - köttbullar!!! De här godingarna vågar jag knappt visa för min kille, han vill ständigt ha köttbullar i tomatsås...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha! Jag förstår honom :-) Det är så jäkla gott det här!

      Radera
  2. Och ikväll gör Mårtenssons det:) Fast med lammfärs, fetaost och lite olika örter och annat som vi kan spåna fram.
    Det ser så himla gott ut när det där osten smälter ner och kleggar ut sej så gott, slurp! Fast vi har faktiskt aldrig sett till några paket med små mozzarellaostar här nere, kanske har vi inte tittar tillräckligt...

    Kramarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha :-) Toppen med variant på temat, bara man har färs och ost! Det är verkligen inte alla butiker som har de där små gulliga bollarna. Hos ICA brukar de finnas dock.

      Kramar!

      Radera
  3. När DU gör det ser det mycket gott ut... fattar inte varför jag inte gillar köttbullar med tomatsås (och mozzarella), egentligen är det ju samma ingredienser som till köttfärssås - och det gillar jag ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte ovanligt med hangups när det gäller mat och smaker. Jag gillar t.ex. varken kaffe eller whisky. Men Irish Coffee går bra :-)

      Radera
  4. Heerre jesus, kan jag komma och bo med dig?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om vi turas om att laga maten :-)

      Radera
  5. Åh, det där är så gott! Jag brukar ibland gömma mozzarellan i biffarna. Det hör inget om den smälter ut i såsen. Det är en av Milias favoriter. Då äter hon ofta så mycket biffar och sås att hon inte orkar någon pasta :-O Och det händer typ aldrig annars. Däremot brukar inte rätten bli så där snygg när jag lagar den...
    Men jag kan inte hålla med dig om att det är skönt att börja med långärmat igen. Nej, jag vill ha fler sköna dagar. Komma hem och njuta lite i solen på trappan före middagen...
    Ha det så trevligt på torsdag. Kramar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag stod faktiskt och tänkte just det när jag rullade köttbullarna, om jag inte skulle peta in de små mozzarellakulorna i dem. Men det får bli nästa gång! Pastan kan kännas överflödig, speciellt för vissa :-) Men jag vill gärna ha lite i alla fall.

      Lite skönt bara med långärmat igen. Till helgen kör jag gärna linne igen men det verkar inte bli något med det. Dåligt väder på G....

      Tack det ska vi - du måste vara med nästa gång!

      Kram!

      Radera
  6. Det såg helt otroligt gott ut!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag gillar det skarpt!

      Radera
  7. Åh, vad det ser gott ut! Det måste jag prova! Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Ganska fritt för egna tolkningar också. Hur man kryddar färsen och tomatsåsen t.ex. Och så kan man använda andra ostar om man vill. Fetaost till exempel och köttbullar med lammfärs...

      Stor kram tillbaks!

      Radera
  8. Det där är gott! Jag brukar göra det i pannan men det blir förstås inte mozzarella i såsen då. Ovanpå kanske. Dina bilder fick mig att tänka på mammas skinkrullar med fläskfärs inrullad i rökt skinka, i en sås med grädde och chilisås. Så jäkla gott! Det går nog bli det i helgen... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen. I pannan är toppen det med men om jag kan köra något i ugnen med ost så blir det lätt så :-)

      Mammornas skinkrullar på ena eller andra sättet är bland det bästa som finns. Kan du inte försöka få ett recept på det där och dela med dig på din blogg?! Fast det brukar vara svårt att lirka recept ur mammor. De gör så gärna "på en höft" :-)

      Radera
  9. Gjorde dom här för ett tag sedan jag också :) såååå himla goda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blir det gott! Tillräckligt gott för att göra om och om igen :-)

      Radera