tisdag 15 mars 2011

Crossover cooking: svenska köttbullar i asiatisk sås med röd currypasta och jordnötssmör

Asså shiiiiiiiiit.... Det här blev gott! En aning oplanerade ingredienser i grytan men det blev väldigt lyckat. Vanliga köttbullar och hackad gul lök fick puttra i matlagningsgrädde smaksatt med röd currypasta. Såsen avrundades med lite jordnötssmör. Löken och jordnötssmöret var ingredienser jag improviserade fram med gott slutresultat. Inte varje dag vi äter köttbullar och sås med asiatisk touch till ris! Det här kommer vi att göra om även om det inte är världens mest färgglada mat - men det är inget att gå efter. Prova själv!

Till fyra personer behövs:
400 g nötfärs
1 ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
Salt, svartpeppar, vitpeppar och chili explosion efter smak
Flytande smör/rapsolja att steka köttbullarna i
1 gul lök
1 msk rapsolja
4,5 dl matlagningsgrädde
1 msk röd currypasta (mer eller mindre efter önskad styrka)
Salt
1 msk jordnötssmör (något rågad ska erkännas) smooth style

Gör så här:
  1. Börja med köttbullarna genom att blanda färs, ägg, matlagningsgrädde (0,5 dl) och kryddor i en bunke. Rulla till jämnstora bullar.
  2. Hacka den gula löken och fräs i lite rapsolja. Ställ åt sidan så länge.
  3. Stek köttbullarna i gryta runt om några minuter till fin färg och så att de "tar form", dvs håller ihop och inte är råa.
  4. Häll i 4,5 dl matlagningsgrädde. Smaksätt med röd currypasta och salt. Låt puttra ca 8 minuter.
  5. Runda av med en msk jordnötssmör.Centrera
  6. Servera med ris.



4 kommentarer:

  1. Det där måste jag prova! :)

    SvaraRadera
  2. Som sagt, inte världens mest färgglada mat att lägga på tallriken men väldigt väldigt gott! Lycka till!

    SvaraRadera
  3. What's up to every single one, it's genuinely a nice for me to go to see this website, it consists of precious Information.
    Also visit my website - don't read this blog

    SvaraRadera