
Till fyra personer behövs:
400 g nötfärs
1 ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
Salt, svartpeppar, vitpeppar och chili explosion efter smak
Flytande smör/rapsolja att steka köttbullarna i
1 gul lök
1 msk rapsolja
4,5 dl matlagningsgrädde
1 msk röd currypasta (mer eller mindre efter önskad styrka)
Salt
1 msk jordnötssmör (något rågad ska erkännas) smooth style
Gör så här:
- Börja med köttbullarna genom att blanda färs, ägg, matlagningsgrädde (0,5 dl) och kryddor i en bunke. Rulla till jämnstora bullar.
- Hacka den gula löken och fräs i lite rapsolja. Ställ åt sidan så länge.
- Stek köttbullarna i gryta runt om några minuter till fin färg och så att de "tar form", dvs håller ihop och inte är råa.
- Häll i 4,5 dl matlagningsgrädde. Smaksätt med röd currypasta och salt. Låt puttra ca 8 minuter.
- Runda av med en msk jordnötssmör.
- Servera med ris.

Det där måste jag prova! :)
SvaraRaderaSom sagt, inte världens mest färgglada mat att lägga på tallriken men väldigt väldigt gott! Lycka till!
SvaraRaderaWhat's up to every single one, it's genuinely a nice for me to go to see this website, it consists of precious Information.
SvaraRaderaAlso visit my website - don't read this blog
Thanx!
Radera