torsdag 9 juni 2011

Caesardipp till knapriga grönsaker, servera i glas!


En dipp inspirerad av smakerna i dressingen till caesarsallad passar jättefint till krispiga grönsaker som gärna serveras i samma glas som dippen. Ser väldigt trevligt ut och lätt att äta. Funkar jättebra som fingerfood! Somrigt, gott och fräscht!

För 8-10 portioner beroende på hur mycket du lägger i glasen:
2,5 dl majonnäs
1 1/4 dl crème fraiche
1 1/4 dl färskriven parmesan
1 tsk färskpressad citronsaft
1 mosad ansjovisfilé
Salt och svartpeppar
Färska grönsaker

Serveringsförslag: Små blad romansallad, knippmorötter, sparris, sugarsnaps, stjälkselleri, ärtskott, avlånga bitar av paprika, gurka i stavar. Om grönsakerna serveras bredvid dippen och inte behöver ställas i glas funkar även rädisor och blomkål i bitar.

Gör kort och gott så här:
Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Häll upp i små glas. Ställ ner grönsakerna och ställ fram vid servering.

Variation med räkor:
Peta ner några färska skalade räkor i varje glas och blanda med dippen innan du ställer ner grönsakerna. Räkorna får gästerna pilla upp med grönsakerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar