Så här på söndagskvällen bjuder jag på ett förslag på tapas att ställa fram bland andra små munsbitar till fest och mingel. Dessa potatis- och bacontortillas ingick i tapasbuffén på broders 40-årsfest och är hur goda som helst. Bra att kunna göra färdigt i förväg fram till momentet att ta tuben med baconost och dutta en klick på varje bit. Bitarna ser snyggare ut om de är runda. Använd en så'n där hålring i metall avsedd för just det ändamålet. De finns i olika storlekar. Man kan variera sin tortilla genom att använda olika kombinationer av sådant man tycker om; tomat, salami, oliver, paprika, kronärtskocka, sparris osv osv. I äggsmeten kan man blanda i lite riven parmesanost för extra sälta och smak. Eller strö osten över tortillan innan du ställer in den i ugnen. Gör som du vill!Till en panna tortilla, 10-15 st små tapas beroende på hur stora du gör dem
8 kokta kalla potatisar
1 gul lök
1 paket bacon
8 ägg
Baconost på tub (Kavli)
Salt och svartpeppar
Smör
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär den kokta kalla potatisen i mindre bitar.
- Hacka löken.
- Fräs bacon knaprigt och skär i bitar.
- Vispa ihop äggen med salt och svartpeppar.
- Smält en ganska rejäl klick smör i en stekpanna som tål ugnsvärme.
- Stek potatisen till fin färg.
- Tillsätt löken och stek en stund till.
- Blanda i bacon.
- Häll över äggsmeten och rör försiktigt runt om i pannan så att den rinner ner ordentligt mot botten.
- Ställ in pannan i ugnen för att grädda klart så att tortillan får lite färg på ovansidan.
- Ta ut pannan (glöm inte grytlapp) och stjälp upp på fat eller skärbräda.
- Låt svalna och stansa sedan ut rundlar. Förvara svalt tills det är dags för det sista momentet med baconosten.
- Lägg upp bitarna på serveringsfat och kläm ut en klick baconost på varje bit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar