tisdag 19 juli 2011

Sommarlunch "plock style"


Så här i sommartid och speciellt en sådan här härlig dag med sol och värme är bästa lunchen något som är enkelt att få fram på bordet, gott, mättande och gärna kallt. Att ställa fram en rad olika godsaker, goda som de är direkt från butik, och plocka av till sin tallrik är då i mina ögon helt rätt. Idag har jag haft det som kan vara den allra bästa arbetsdagen någonsin, i alla fall högt på topplistan. Har varit hemma hos chefen och diskuterat jobb hela dagen, planerat och haft utvecklingssamtal. Under parasollet och stundom i solstolar, stundom i poolen. Prat, prat, prat hela tiden. Om vettiga och kreativa saker. Bara för att miljön känns väldigt relaxad och lyxig betyder inte det att man åstadkommer mindre jobbmässigt. Snarare tvärtom kanske... Lunchen ordnade vi tillsammans och det smakade så bra. Det här är vad vi petade i oss men listan kan göras hur lång som helst över vad som passar in, allt efter eget tycke och smak. Arbetsinsatserna bestod av att skära i ordning grönsaker, hälla upp i skålar och att fräsa sparris i en panna på spisen. Tog väl typ en kvart att få allt på bordet.

I den här sommarlunchen "plock style" ingick:
Blandad sallad med gul paprika, sockerärtor och minimozzarella
Fransk dressing
Färdigmarinerade gröna oliver (Queen Olives från Ridderheims tror jag det var)
Prosciutto
Blandade tomater
Grön sparris snabbfräst i olivolja, kryddad med svartpeppar och franskt kryddsalt
Jordgubbar
Brie
Cambozola
Miniknäcke

Titta noga på bilden ovan förresten, jag lyckades helt ovetandes fånga en blomfluga i linsen som verkar gå in för landning på sparrisen. Säkert olivoljan som lockar!


Vad kan man mer ställa på bordet till en sommarlunch att plocka av?
 • Oliver
 • Marinerad kronärtsskocka
 • Soltorkade tomater
 • Dipp och grönsaker (morot, gurka, blomkål, rädisor)
 • Kallskuret (rökt skinka, salami, korvar)
Efter denna givande dag tankad med ny energi och arbetslust sitter jag här och njuter av tillvaron. Vårt lilla hem på 37 kvadrat är nystädat efter födelsedagsmiddag igår då Mannen hade födelsedag. Det bästa sättet för oss att få tummen ur och städa är att få hem gäster :-) Snart är det dags att fixa middag. Det är mitt i vår svenska sommar när den är som bäst och livet är helt enkelt bara bäst.

Ha en skön sommarkväll, oavsett väder!

Varsin laptop under parasollet. Chefen knappar för fullt...

2 kommentarer:

 1. Hejsan! Hittade din blogg via kryddburken.se =) Ser att du hade massa smarriga recept du me :) Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Hej Hanna!
  Vad kul att du tog dig en titt inne hos mig :-)
  Hoppas att något av recepten lockar att prova.

  Varmt välkommen åter!

  SvaraRadera