Det här är nog den enklaste kycklingrätt jag har gjort men ändå med så mycket smak! Citron och kyckling är verkligen en hit tillsammans. Kycklingen serveras med spagetti som även den smakar mycket citron tillsammans med persilja och lite olivolja. En fräsch middag jag verkligen kan rekommendera!
4 personer
4 kycklingfiléer
2 citroner
1 knippe hackad färsk oregano (jag tog min egen torkade oregano)
4 portioner spagetti eller annan pasta
1 knippe färsk hackad persilja
2 msk olivolja
Saft och rivet skal från en citron
Salt och svartpeppar
Smör att steka i
- Skiva 2 citroner tunt.
- Skölj den tredje citronen, riv skalet och pressa saften. Ställ i en skål tills det är dags att blanda med pastan.
- Skölj och ansa kycklingfiléerna. Torka av dem och skär ett snitt längs sidan.
- Fyll snitten med citronskivor och lite av oreganon. Salta och peppra på båda sidor.
- Stek kycklingfiléerna först på ganska hög värme så att de får fin färg på båda sidor. Strö över resten av oreganon. Sänk sedan värmen och stek dem färdigt, ca 8-10 minuter per sida. Eller så steker du färdigt i ugnen, ca 10 minuter på 200 grader.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet och blanda den sedan med citronsaft, -skal, persilja och olivolja.
- Servera kycklingen så fort den är klar till den nykokta pastan.
Lägg minst tre citronskivor i varje kycklingsnitt... |
Kycklingen bräserar lätt i sin egen köttsaft och vätskan från citronerna. Och så på med massor av oregano! |
Ser jättegott ut! Du bjuder på så goda recept o fina bilder! =) Gillar verkligen din blogg! Absolut bland mina favoriter =)
SvaraRaderaKram
Tack, snälla Hanna! Vad roligt att höra. Det värmer verkligen en matbloggares hjärta och inspirerar till att fortsätta :-)
SvaraRaderaHa en bra dag!
Kikar tillbaka:-) Så mycket gott du har: Citronkycklingen, skinksnurrorna, lyxig hamburgare mm. Ha det så bra!
SvaraRaderaTack för titten :-) Jättefin blogg du har!
SvaraRaderaMycket gott att hämta här.
SvaraRaderaKul att höra! Välkommen åter :-)
SvaraRadera