Sommarlunchen igår blev tunnbröd som fylldes med currykryddad tonfiskröra, hårdkokt ägg, tomat och sallad. Fast att säga lunch är väl att tänja på sanningen lite grand, i alla fall tidsmässigt eftersom det blev vid tretiden på eftermiddagen. Men lunch i den bemärkelsen att det var första målet mat efter frukost. Se'n kan man ju räkna ut själv att "frukosten" blev ganska sent intagen. Skönt med semester och sovmorgon :-) Måltiden avslutades med färsk ananas i skivor. Saftigt, sött och gott!
Curry är riktigt gott! Förstår inte varför jag använder det så sällan... Om man inte gillar curry kan man utesluta det, det blir jättegott ändå och det går lika bra att fylla baguette i stället för tunnbröd. Jag har inte använt så mycket majonnäs och gräddfil, bara tillräckligt för att binda ihop röran men det är fritt fram att öka på mängden om man gillar när det är lite geggigt. När du ändå håller på, gör lite extra röra - gott till den bakade potatisen också!
Till två tunnbröd
1 burk tonfisk i vatten eller olja
2 msk majonnäs, med eller utan citronsmak
2 msk gräddfil
1/2 finhackad rödlök
Ev 1/2 röd lök i tunna skivor
1 tsk curry
Salt och svartpeppar efter smak
Två skivade hårdkokta ägg
Sallad och tomat till servering
- Blanda tonfisk, majonnäs, gräddfil, lök, curry, salt och svartpeppar i en skål. Röran är klar!
- "Grunda" tunnbröden med några salladsblad. Lägg på tonfiskröran, ägg, tomat och eventuellt extra rödlök i skivor.
- Vik ihop och tunnbröden är klara att äta.
Matig lätt sommarlunch den kommer jag att göra. Två små kök med proffsiga bilder och underbara recept och en duktig kocka. Här hittas mycket gott.
SvaraRaderaTack, verkligen roligt att höra :-) Välkommen åter!
SvaraRaderaIdag blev det ungsgratinerad falukorv en höjdare tidigare i veckan fläskytterfilen med bacon och lökbakad potatis också en höjdare och bra bjudningsmat. Tack Lotta för alla goda recept Åsa.
SvaraRaderaHej Åsa!
SvaraRaderaVad kul att du provar recepten och blir nöjd. Det är verkligen så himla kul att höra :-)
Välkommen åter!