fredag 5 augusti 2011

Jordnötssmoothie med vaniljglass och banan..... Wow!


Smoothie med glass en varm sommardag som denna satt som en smäck. Helt sanslöst gott blev det. Och så är det ju så enkelt att göra smoothies, så länge man inte väljer recept där ingredienserna ska meckas med för mycket. Så länge det handlar om att skiva lite frukt, måtta upp och mixa allt samtidigt är det lätt och snabbt fixat.

Jordnötssmör i en smoothie låter kanske lite knasigt men oj vilken fin smak det gav. Jag använde crunchy vilket gjorde att småbitar av jordnötter lade sig på botten av glaset. Sista klunken blev inte dum den :-) Enda minuset är färgen som inte är den gladaste men smaken kompenserar för det.

Öka eller minska ingredienserna lite som du känner för det. Alla har vi olika preferenser för vilken konsistens vi vill ha osv. Jag vill inte ha för lös smoothie. Om du minskar på vätskorna i den här smoothien och har i mer glass blir det mer en milkshake än något annat - och det är ju inte så dumt det heller. Smoothien blir ännu krämigare och kallare om du fryser in bananen i skivor någon timme innan den ska användas. Men då krävs genast lite mer planering. Det bästa för mig med smoothies är att kunna mixa ihop dem på stående fot och ha dem klara på nolltid plus att man kan slänga ner nästan vad som helst och det blir gott. OCH förstås att de kan göras både hur nyttiga som helst eller som här, semestersyndigt lyxiga och goda...

Till två stora glas
1 skivad banan (ev frysta bananskivor)
2 dl vaniljyoghurt
0,5-1 dl mjölk
2 tsk jordnötssmör
4 stora kulor vaniljglass
2 msk mandelspån

Kör banan, yoghurt, mjölk, jordnötssmör och glass i en mixer. Justera konsistensen med mer mjölk för lösare och mer glass för lite tjockare. Häll upp i två stora glas och strö över mandelspån.

Intages direkt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar