torsdag 18 augusti 2011

Pasta och köttfärssås med nystekt halloumi

Vad blev det då till middag denna trista torsdag utan riktig matlagarlusta? Jo, jag tinade köttfärssås från frysen, kokade lite spagetti och stekte på halloumiskivor för att piffa till det hela lite grand i alla fall. Tack och lov för den långa hållbarheten på halloumi som låg i kylen.... Det här är faktiskt riktigt gott! Mixen av lagom mycket spagetti, köttfärssås och en bit nystekt halloumi på gaffeln - the perfect bite - fick livsandarna att återkomma lite grand.

Fast mest är det Mannen som har höjt humöret. Han märkte direkt han kom hem att jag inte var på topp och förhörde sig om mitt tillstånd. Jag grymtade lite och var så där ynklig som man (eller i alla fall jag - varför säger man man hela tiden...)... och var sådär ynklig som jag kan vara ibland när jag bara vill få ur mig det negativa. Av någon anledning var det inte bara jobbgnäll utan allt möjligt annat som bubblade upp som jag inte ens visste att jag hade i skallen. Han lyssnade och tog emot med uppmuntrande ord, kärlek och omtanke. Han kom på ett riktigt bra ord för vad han fick vara idag, ett gnällplank :-)

Alltså, har du lite köttfärssås över, testa att servera med nystekt halloumi och gärna tomat. Och har du också turen att leva med en förstående och stöttande livskamrat så är det bara att gratulera. Förresten så vet jag att nästa gång är det min tur att vara gnällplank... Det är också en del av en bra relation, liksom att vara ett bollplank i diskussioner.

Av denna dag återstår nu bara att sova riktigt gott i vår sköna säng som klår bäddsoffan på landet med hästlängder. Och så ska jag vakna till en ny morgon, jobba häcken av mig och avsluta veckan på landet. Kan det vara så att mitt humör egentligen beror på landet-abstinens?

Natt!

2 kommentarer:

  1. Kan du inte lägga in recept på din godaste köttfärsås ;) Om det inte redan finns här i bloggen? :)

    SvaraRadera
  2. Hanna, det kommer senare idag!

    SvaraRadera