söndag 21 augusti 2011

Salamichips, naturella eller till dippen - salt, knaprigt och riktigt gott


Tänk att vanlig färdigskivad pepparsalami blir så gott som knapriga chips! Och att det är så enkelt att göra det... Bara att lägga i het stekpanna och låta fettet sippra ur, vända några gånger till fin färg och knaprighet. Nästan som att steka bacon. I början skålar sig skivorna lite grand i pannan men efter ett tag planar de ut och blir platta och fina. Lägg på hushållspapper att rinna av när du har stekt färdigt. Låt de svalna och ät salamichipsen som de är eller med en god dipp. Den här gången valde jag färdig ranch-dipp som jag blandade med gräddfil.

Om inte alla salamiskivor i förpackningen behövs så går de utmärkt att frysa in och bara plocka fram så många man behöver nästa gång. Jag kan tänka mig att salamichipsen skulle kunna smulas och vara en bra smaksättare, kanske i en köttfärssås, chili con carne eller någon köttgryta... Kanske värt att testa någon gång, jag har ju ett gäng kvar i frysen.

Salamichipsen är väldigt goda som snacks till en kall öl i väntan på middag!

Pepparsalami är ju gott som det är, men att steka dem till knapriga chips är snäppet bättre! Om du inte ska lägga det på mackan förstås...

Jag ville egentligen ha dippen Holiday som är min favorit de få gånger jag äter den här typen av dipp, men det fanns förstås inte, men Ranch-smaken är riktigt god den också!


Jag serverade chipsen till Mannen och pappa för att hålla dem lite lugna tills maten blev klar... Det blev ganska sen middag igår och jag tror att tilltugget gjorde tricket och lugnade deras hungriga magar en stund :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar