torsdag 11 augusti 2011

Thai-inspirerat


Att laga thai-inspirerat är lätt! Kyckling, en massa grönsaker, hönsbuljong, kokosmjölk med grön currypasta -  mängd efter önskemål på styrka - är allt som behövs. Eller så använder man röd eller gul currypasta. Exempel på grönsaker att blanda i grytan är broccoli, lök, purjolök, morötter, paprika, champinjoner, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, osv osv... Kycklingköttet kan benas ur från en färdiggrillad kyckling och bara låta bli varmt i grytan på slutet. Eller så strimlar man några kycklingfiléer, fräser och kryddar och låter sjuda i grytan. Det kan vara likadant med dessa currygrytor som med köttfärssås, att det finns lika många varianter som det finns matlagare... En skvätt pressad limesaft är gott att ha i på slutet. Ris eller nudlar till och saken är klar! Eller förresten, släng på några cashewnötter också...

Min egen thai-inspirerade favorit är kyckling i jordnötssås med chili och lime... Testa gärna om du inte redan har gjort det!


På plats i Thailand äter jag gärna Khao Phad Gai, stekt ris med kyckling och ägg. Det är en ganska mild rätt beroende på hur mycket vitlök man har i, det behöver ju inte vara starkt bara för att det är thai...


Ikväll grillar vi kabanoz, pepparbiff och grön sparris. Till det café de paris-smör, krämig potatisgratäng med massor av gul lök och en enkel sallad med tomat, gurka, paprika och purjolök. Kanske tärnar jag i den lilla biten fetaost också som väntar på något slags öde i kylen...

Ha en trevlig torsdagskväll med god mat!


2 kommentarer:

  1. Så fint upplagt på bild nr 2 =)

    SvaraRadera
  2. Tack, Hanna! Ändå är det godare än det ser ut ;-)

    SvaraRadera