torsdag 3 november 2011

Lilla köket i sta'n

Bara för att jag har ett litet kök så struntar jag inte i hur det ser ut utan försöker ha det så fint och behagligt att vara i som möjligt. Det är ju här jag lagar all mat här i sta'n och det blir ganska stor del av dygnets vakna timmar.

Att hålla undan och ha smarta lösningar för förvaring är viktigt för att köket inte ska kännas mindre än vad det är, för det är litet. Inget snack om saken. Ändå kändes det större igår efter att jag lyft bort en liten pall som jag tyckte borde vara där för att lätt komma åt saker som står högt upp i skåpen. Men jag insåg att det är så sällan jag behöver den där pallen att jag lätt kan hämta en stol i vardagsrummet de gångerna, det är liksom inte så långt dit :-) Och faktiskt, med pallen borta känns köket större och luftigare. Säger väl egentligen mer om storleken än något annat... 

Köket är à la 40-tal och de som renoverade lägenheten innan vi tog över har gjort ett fint jobb. Jag trivs i mitt kök där 40-talet möter lantligt och franskt. Färgerna går i vitt och grått. Golvet vill jag måla svart och kanske ena väggen också efter förslag från Katarina. Eller också tapetsera... Jag är egentligen nöjd med hur det ser ut men jag är den typen som det kliar i fingrarna på och jag vill ändra efter ett tag. När man inte kan göra så mycket i det stora är det bara att jobba i det lilla. Det är ju detaljerna som gör det!


Ikväll är det egentid medan jag väntar in Mannen som ska förlusta sig med polare på sta'n några timmar innan vi drar till landet på långhelg. Vilken lyx att kunna åka på en torsdag igen, tack för det alla helgon! Extra trevligt att det senaste numret av Lantliv Mat & Vin låg innanför dörren när jag kom hem. Visserligen med advent- och jultema men jag hoppas på att hitta något gott till glöggpartyt som är nära förestående.

Och så ska jag laga till något enkelt till mig själv innan det är dags att packa den stora blå IKEA-kassen som åker mellan landet och sta'n. På lördag fyller jag år och tillsammans med Mannen som står för desserten ska det bjudas på middag i lilla köket på landet. Kanske hittar jag något nytt att prova i ovan nämnda mattidning!

Trevlig kväll önskar jag dig som läser!

2 kommentarer:

  1. Tycker det låter som ett väldigt trevligt kök, hellre det och att det är litet än ett stort och trist ett, tycker du inte? jag bor i en studentlägehet - etta, så jag har verkligen ett minikök, som jag kanske skulle kunna tänka mig ha lite större, men jag trivs med det och jag brukar ha nog med plats för det jag behöver. Det blir vad man gör det till ;) Grattis till dig på stora dagen imorgon, ha en underbar helg full med firande och middagar <3

    SvaraRadera
  2. Hej Alexandra!
    Absolut, ett jättestort kök är överskattat, det vet jag för jag har haft ett och var inte lyckligare för det. När jag lagar mat behöver jag knappt ta ett steg, bara att stå där i mitten och vrida och vända på mig för att plocka ur kylen, skafferi, använda spisen eller diskbänken :-) Fast lite större skulle jag faktiskt inte säga nej till. Nu ska jag börja med kvällens middag, morgondagens är planerad och klar.

    Tack för födelsedagshälsningen och ha en trevlig helg!

    SvaraRadera