måndag 5 december 2011

Små skatter och brun julstämning


Det som blir sovstuga för oss på landet, var för den tidigare ägaren den enda stugan på tomten. Här hade de bäddsoffa, ett litet bord med stolar, "kök" och ett gammalt skåp med köksgeråd. Inget vatten. Ingen el. Utrymmet ska nu bli vårt "fristående" sovrum. Sovholk, kan man kalla det också. Nu har vi tömt stugan och förstärkt golvet med spånskivor, isolerat med cellplats (frigolit) och lagt på innergolvet. Vi är så nöjda med helgens insats för nu verkar det som att planen håller - att vi kan göra det sista för att kunna ställa in en säng nästa helg. Våra ryggar hoppas på det i alla fall :-)

När jag tömde det gamla skåpet med köksgeråd hittade jag mest fula tallrikar, glas och koppar. Men det fanns några små skatter där inne också som de tidigare ägarna har lämnat kvar. Bland annat sex stycken snapsglas med färgglada prickar som jag blev kär i. Jag är jättedålig på att tidsange design men är jag helt fel ute om jag skulle säga att de verkar vara från 50-talet? Eller är det 70-talet med dessa runda färgglada prickar? Förutom de fina snapsglasen hittade jag några fina små kaffekoppar, uppläggningsfat och skålar som andas äldre dagar. Det sparar jag också förstås.

Lite mer julstämning har jag plockat in i friggan, fast varken i rött, vitt, silver eller guld. I förra veckan shoppade jag lite på Zetas trädgård och fick med mig två stjärnor av torra bruna grenar. Enkelt och väldigt vackert tycker jag. De passar bra in här på landet med skogen inpå knuten och sin enkla design.


Det stora hjärtat som jag köpte på IKEA för säkert fem år sedan när vi bodde i ett stort hus sprider ett varmt sken i friggan, den enda belysning vi har tänd så här på kvällen (snart natt iofs). Vi har tre stora fönster i friggan, adventshjärtat fyller upp ett av dem.Nu blev det ännu ett inlägg som inte handlar om mat i denna min matblogg men jag har fixat mat mellan varven när jag inte har jobbat med sovstugan. I fredags åt vi stekta mackor med prosciutto, mozzarella och tomat. I lördags blev det bakad potatis med kycklingröra och bacon till "Så mycket bättre". Enkel matlagning. Väldigt gott.

Inatt har jag sovit mycket gott, i sängen i sta'n. Underskatta inte en riktigt skön säng :-)

God morgon!

2 kommentarer:

  1. Jättesöta snapsglas verkligen! :)

    SvaraRadera
  2. Visst är de, Hanna! Tyvärr bara ett glas av de med gröna och röda prickar :-( Kommer inte våga diska dem i diskmaskin...

    SvaraRadera