tisdag 13 december 2011

Snygg, smart, praktisk och miljömedveten - alla rätt!

När jag tar upp tips på produkter här i bloggen, matrelaterade eller inte så är jag inte sponsrad på något sätt. Aldrig. Men jag ser inget fel i att pusha för bra saker jag råkar på.

Till exempel den här grafiskt läckra och miljösmarta behållaren för gamla värmeljus! Den kan stå eller hänga framme, så snygg är den tycker jag.

Vi är många som bränner av värmeljus i det här landet. Närmare bestämt 300 miljoner värmeljus om året! Det är lika med 225 ton aluminium som åker ner i sopen om det inte återvinns. Aluminium kan man tydligen återvinna om och om igen utan att kvaliteten påverkas.

100 % av aluminiumet kan återvinnas. Vid återvinningen så sparas hela 95 % av energin som annars hade gått åt till att göra nya värmeljuskoppar. Själva vekeshållaren i värmeljuset är dock av stål och ska inte lämnas med värmeljushållarna.

När röret är fullt är det bara att ta det med sig och tömma på återvinningsstationen. Vilken fantastisk produkt! Snygg, praktisk och miljömedveten.

En julklapp till miljömedvetna eller till dig själv, kanske?


Jag ska lätt beställa en att ha på landet!

Det finns motsvarande rör för gamla lampor och batterier också. 

Nu ska vi äta falukorv och makaroner som Mannen lagar.
Så storslaget blev det alltså denna tisdagskväll :-)

Bilder lånade från inreda.com

4 kommentarer:

 1. Så snygg och enkel mannick så att man önskade att man själv uppfunnit den!

  Kram i stormen ...skönt att slippa busken nu va???

  SvaraRadera
 2. Visst är det genialiskt!

  Ja, tusan vad det stormar. Det knakar i våra fönster här i vardagsrummet. MYCKET skönt att slippa busken. Det skulle bli lite väl dragigt :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vad bra! Sitter här och småskrattar för jag har just tömt alla ljuskoppar på värmeljuskopparna, och de ligger i en fryspåse. Så skrymmande och irriterande. Tomten, läs detta! :-)

  SvaraRadera
 4. Men eller hur! Helt fantastiskt. Hoppas du har varit snäll i år så tomten kommer med ett cylinderformat paket till dig :-)

  SvaraRadera