lördag 23 juli 2011

Hallon- och jordgubbssmoothie med kokos och lime


Denna smoothie med färska hallon och jordgubbar gjorde jag i ordning till frukost. Löjligt gott med fräsch smak av lime. Kokosmjölk i smoothie har jag provat förut och det blir riktigt krämigt och gott. Med lite skivade jordgubbar och kokosflingor på toppen känns den jättelyxig att servera. Jag gjorde i ordning en hel kanna "i morse" så nu på eftermiddagen när vi gassar i det otippade och icke prognosticerade sommarvädret med sol och värme passar det bra att ta en till efter ett dopp i sjön. För att få den riktigt kall ställde jag kannan i frysen en stund. Det går lika bra att använda frysta hallon och jordgubbar - då får man kylan på köpet. Gör smoothien med blandade bär som här, eller enbart med hallon, jordgubbar eller mango. För övrigt känns det riktigt trevligt att kunna koppla av hela eftermiddagen innan det är dags för middag hos goda vänner ikväll. Vi behöver inte tänka på att handla och laga mat utan bara ta med oss våra eminenta  personligheter till bordet :-)

Till fyra glas, en liten kanna
125 g färska hallon
125 g färska jordgubbar
2 1/2 dl kokosmjölk
2 dl yoghurt med honungssmak (eller naturell)
2 msk färskpressad lime
2 msk kokosflingor
1 msk flytande honung

Garnering
Skivade jordgubbar
Kokosflingor
 1. Häll alla ingredienser i en mixer.
 2. Mixa till en slät och skummig smoothie eller använd mixerstav i en kanna.
 3. Ställ i frysen att kallna.
 4. Rör om och häll upp i glas.
 5. Toppa med jordgubbsskivor och kokosflingor.
Färska hallon och jordgubbar, bland det bästa vår svenska sommar har att erbjuda.

Vi har ingen mixer på landet så jag fick plocka fram en kanna och använda mixerstav. Det gick bra det också. Tillräckligt bra i alla fall...

Det blev en smoothie var till frukost och så bar jag ut varsin till på en bricka i eftermiddagssolen. Ganska mättande är det så det funkar jättebra som mellanmål.

Som sagt, det gick bra att använda mixerstav i kanna men då är det bra att använda en kanna som inte är för liten. Annars blir det lätt lite kladdigt :-)4 kommentarer:

 1. Åå mums vad gott! En varm sommardag hade den varit perfekt! :)

  SvaraRadera
 2. Vi fick en sådan bonusdag idag - riktigt varmt och härligt - trots alla dystra prognoser. Men det är tydligen väldigt olika runt om i landet. Den satt som en smäck!

  SvaraRadera
 3. Mmmm... Jordgubbssmothie på sommaren är underbart!

  SvaraRadera
 4. Verkligen helt rätt!
  Önskar dig fortsatt lycka till med din kokbok som jag har förstått att du har fullt upp med. Vilket kul projekt det måste vara. Ska bli spännande att se hur den blir!

  SvaraRadera