fredag 22 juli 2011

Jordgubbs- och briecrostini med svartpeppar


En perfekt liten godsak att bjuda på till drinken, medan grillens glöd blir grå och redo eller som för oss idag, som ett litet mellanmål helt enkelt. Snabbt och lätt att fixa till också. Crostini med brieost är ju inget speciellt men just att lägga på jordgubbar och mala över svartpeppar kanske inte är det första man tänker på. Å andra sidan svämmar ju mattidningar och mat-TV över av recept med färska jordgubbar till både det ena och det andra. Brie är ju en ganska mild ost.

Den som vill ha mer smakkontraster väljer fetaost som hyvlas över bröden. Snåla inte med svartpeppar även om du är skeptisk! Det smakar ashäftigt med svartpeppar på jordgubbar! Egentligen skulle allt ha toppats med basilika men det glömde jag köpa... Hur som helst så smakade det jättebra utan basilika så gör som du vill, med eller utan.

4 personer (2 crostini per person) - alltså 8 stycken :-)
1 liten baguette, gärna rustikvarianten som brukar finnas i de flesta matbutiker
Ca 1 dl olivolja
1 brieost
8 jordgubbar
8 basilikablad
Svartpeppar
  1. Skär baguetten i sneda skivor.
  2. Häll upp olivoljan i en skål och doppa skivorna lätt i oljan på båda sidor.
  3. Lägg upp brödskivorna på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen på 225 grader i 5 minuter. Vänd på bröden och låt stå någon minut till i ugnen. Ta ut bröden ur ugnen och lägg upp på serveringsfat.
  4. Skär brieosten i åtta skivor. Lägg en skiva på varje crostini.
  5. Skiva jordgubbarna och lägg tre stycken på varje crostini.
  6. Mal över svartpeppar.
  7. Garnera varje crostini med ett basilikablad.

Brieost och jordgubbar med svartpeppar, en combo som visade sig bli hellyckad!
 
Brödskivorna behöver inte simma i olivoljan - vänd dem lätt i oljan på båda sidor.



 
Lägg upp på trevligt serveringsfat!

Ät ute i solen på en gammal ljugarbänk :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar