Fick till en väldigt god pastasås med chilipesto som smaksättare, jättegott med kyckling och en massa grönsaker. Det är så här det kan bli ibland, en ny produkt som jag inte sett förut blev utgångspunkten. Jag såg burken med chilipesto på hyllan i affären och blev sugen på att testa vad jag skulle kunna göra med den. Ner i korgen åkte kycklingfilé, crème fraiche, mellangrädde, snackpaprika, squash och en röd lök. Det borde bli gott, tänkte jag och så blev det. En lätt kyckling- och grönsaksgryta som man kan äta ris eller pasta till. Vi hade lite sallad kvar från igår som också fick åka med på tallriken. Om du inte hittar chilipesto går det säkert lika bra med vanlig grön pesto och så i med färsk hackad chili eller torkade chili flakes.
4 portioner
6 kycklingfiléer
1 squash
2 röda snackpaprikor (avlånga och lite sötare sort)
1 röd lök
Smör
1 burk crème fraiche
2,5 dl mellangrädde
1 burk chilipesto (140 g/150 ml)
Salt och svartpeppar
Bladpersilja
Gör så här:
- Skölj kycklingfiléerna. Torka och ansa. Strimla eller skär i mindre bitar.
- Skär squash i stavar, skivor eller halvmånar - som du vill ha dem.
- Strimla rödlöken.
- Skiva paprikan.
- Fräs squash till lite färg i en stekpanna. Lyft över till en gryta.
- Fräs sedan rödlöken en liten stund. Tillsätt paprika och fräs lite till. Lyft över till grytan.
- Fräs kycklingbitarna snabbt och krydda med salt och svartpeppar. Lyft över till grytan.
- Häll upp grädde, crème fraiche och chilipesto i en skål. Vispa ihop och häll i grytan.
- Låt koka upp och småputtra några minuter bara. Smaka av med salt.
- Blanda i lite bladpersilja.
- Servera med pasta eller ris.
Skönt att ha grejerna förberedda och klara för pannan. Mise en place! |
Gott och fint för ögat med mycket grönsaker. |
Såsen hälls över i grytan. Puttra lite grand och sedan klart. |
Jag kan verkligen rekommendera pesto med chili. Såsen blir jättegod! |
Lite bladpersilja i grytan blir gott och ger lite extra grönt. |
Klart att äta! Fotade Mannens tallrik som tar för sig mycket av kycklingen och inte duttar som jag... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar