fredag 7 oktober 2011

Pasta med syrlig paprikasås, strimlad rostbiff, knaprig grön sparris och varma körsbärstomater


Varsågod! En riktigt enkel och snabblagad pastasås som kan ätas både kall och varm. Till pastan serverade jag strimlad rostbiff, snabbfräst grön sparris och varma körsbärstomater. Pastasåsen får smak av en burk marinerad grillad paprika. Paprikan är marinerad i en syrlig blandning med vitlök, den mixas slät och ger en fräsch och god smak ihop med crème fraiche. Lite svartpeppar och såsen är klar, värm eller servera kall. Köttet steks i den goda oljan från paprikamarinaden. Både grönsaker och kött kan varieras, använd t.ex. kyckling i stället för nötkött, eller ät pastan vegetariskt med bara såsen och grönsaker du gillar. Jag är tokig i körsbärstomater, varma som kalla så det ville jag ha. Det är trevligt att använda olika sorters pasta, bara formen på den ger maten olika uttryck. Den här gången blev det "platt spagetti" som heter bavette.

Till ungefär 4 portioner
400 g rostbiff
1 knippe grön sparris
12 körsbärstomater
1 burk grillad marinerad paprika på burk
2 dl crème fraiche (lättvarianten funkar)
Olivolja
Salt och svartpeppar
Ev riven parmesanost
Fyra portioner nykokt pasta

Strimla rostbiffen. Skär bort det nedersta på sparrisen. Skär sparrisen på mitten så att du får ca 5 cm långa bitar. Dela sedan varje bit på mitten, och sedan en gång till så att du får strimlor av sparrisen. Eller behåll dem hela om du vill ha rejälare bitar. Häll av oljan från paprikaburken och spara oljan. Mixa paprikan med crème fraiche och ha i lite svartpeppar. Bryn rostbiffen i oljan och stek färdigt, salta och svartpeppra. Fräs sparris och körsbärstomater i lite olivolja. Värm såsen och blanda den med pastan, eller servera såsen bredvid. Servera med rostbiffen och grönsakerna. Riv gärna lite parmesan över också. Smaklig måltid!

Jag plockade åt mig thailändsk grön sparris som såg väldigt fin ut och den smakade bra! Den grillade paprikan på burk är en riktigt bra produkt!

Häll av oljan från paprikan men spara den goda oljan och fräs köttet i den.

Mixa paprika och crème fraiche i en hög kanna så slipper du stänk över hela köket. Learning by doing it wrong before...

Jag serverade såsen bredvid. Mannen är ingen "såsmänniska" så han vill kunna bestämma själv hur mycket sås det ska vara. Men det är väldigt gott och mer italiano att blanda såsen med pastan innan servering.


2 kommentarer:

  1. God helg på dig fina Lotta! Nu skiner faktiskt solen också. Jag mår lite bättre även om nacken känns bra öm efter all spänning.
    Tack också för musiktips, sköna toner till pasta kok är aldrig fel.
    I helgen ska jag på matlag , rapporterar vidare om mat och annat.

    Ha det bra nu trots kånk av vatten!

    Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Skumt väder idag, ömsom sol ömsom ösregn, hoppas solen stannar nu. Skönt att du är på G igen!

    Du får gärna återkomma om att gästa ert matlag nästa gång, det vore verkligen kul - vilken grej liksom. Om du inte har ångrat dig förstås :-) Ska bli skoj att se vad ni hittar på!

    Allt gott till dig!

    Kram

    SvaraRadera