onsdag 22 februari 2012

Stackars TV-kock!

Förlåt TV-kocken men jag kunde inte låta bli att skratta lite när jag såg dig kämpa med dina pastarullar à la Delizie... Slog på TV:n när jag kom från jobbet och Go'kväll ploppade fram (inget program jag annars slaviskt följer på något sätt). Där stod hon i full färd med att lägga squashskivor, skinka och ost på pastaplattorna som naturligtvis hade blivit för torra, så när hon skulle rulla dem (tänker på Mannerström nuförtiden vid de orden...) höll de ju inte alls ihop. Och de vek ut sig när hon försökte ställa dem som stubbar i formen på tomatsåsen och fick lägga dem på sidan... Det är ett meck det där så jag kände faktiskt även medlidande också... Men när jag har stått och svurit med samma problem har jag i alla fall inte behövt visa upp eländet på TV.

När jag gjorde något liknande visste jag inte att rätten kallades Delizie. Det blev i alla fall väldigt gott så här kommer receptet igen. Bilderna är från en annan epok i mitt matbloggande och fotograferande, så hav överseende...

Jag kallade det gratinerade pastarullar fyllda med ost, skinka och zucchini. Same same but different...

10 kommentarer:

 1. Jodå, det funkar bättre nu, men först kommer det ett felmeddelande på skärmen där det står att din sida inte svarar, men väntar vi ett litet tag så funkar den och vi kommer vidare. Men datorn hänger sig i alla fall inte längre och vi väntar gärna en stund så vi kan skriva nåt hos dej ju:)

  Den där Mästertävligen har vi inte alls hängt med på i år, det lockade inte alls av någon anledning. Men visst kände man med de tävlande, nerverna hade säkert legat utan på om man varit med...

  Klart vi har överseende, gott ser det ut tycker vi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra! Buggigt är det värsta som finns... Tack för tålamodet :-)

   TV-kocken som kämpade med pastastubbarna var inte med i Sveriges Mästerkock utan Go'kväll, alltså en professionell kock som skulle dela med sig av ett gott recept och visa "hur man ska göra". Det var därför det blev lite roligt även om det var lite synd om henne också förstås. Jag brukar spela in Mästertävlingen och titta när andan faller på. Största behållningen är faktiskt Mannerström och alla hans kommentarer. Han har ett stort hjärta men akta dig om du behandlar råvarorna fel eller gör för knäppa och "moderna" saker :-)

   Jag är nog lite skadad och ser på väldigt mycket mat-TV. Borde lägga mer av tiden på att laga själv!

   Radera
  2. Aha, varför trodde vi automatiskt att det var Mästerkocken... Usch och fy, nej i tv skulle man nog inte vara så kaxig:)
   Vi ser faktiskt ganska mycket mindre mat-tv nuförtiden, men visst finns det guldkorn som vi gärna kollar om tid finns.

   Radera
  3. Med skämskudde erkänner jag att jag t.o.m. kastar ett öga på Junior Masterchef Australia! Fast bara lite i bakgrunden på landet när jag skrotar runt på eftermiddagen :-)

   Radera
 2. Det hade jag velat se. TV-kockens misslyckande alltså. Så som jag själv kämpat flera gången med dessa pastaplattor... Jag kände inte till pasta delizie förrän flera av er nämnde det i mitt inlägg. Måste vara smidigare att hyvla squashen än tärna den som jag gjorde.
  Mästerkockarna är lite väl grymma mot de stackars amatörkockarna tycker jag. Gud, vad jag hade varit skakis om jag hade varit med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa gång jag gör rullarna/stubbarna (för det blir ju så gott) ska jag också hyvla squashen och lägga på hela skinkskivor i stället för att göra smått av fyllningen. Och så ska jag se till att rullarna inte är för torra ;-)

   Jag brukar föreställa mig om jag hade varit med där i Mästerkocksköket, hur jag hade fungerat, vad jag hade lagat - speciellt i går när det var valfritt vegetariskt. Hade säkert fått hjärnsläpp!

   Radera
 3. Svar
  1. Det blir lätt så. Dreglade när jag tittade in hos dig och såg egna cookies med MASSOR av fyllning. Livsfarligt besök för midjemåttet. Men vem bryr sig :-)

   Radera
 4. Du, det var länge sedan jag gjorde pastarullar. Men jag har för mig att jag använde cannellonirör, då behöver man ju inte oroa sig för att det rasar ihop eller torkar i alla fall :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, en riktigt bra produkt så slipper man en del bekymmer. Man får väl helt enkelt släppa idén med att rullarna/stubbarna inte ska vara så höga/långa. Har ett paket canelloni i skafferiet, borde göra något med dem!

   Radera