onsdag 6 juni 2012

Gillar du öl? Då har jag ett bloggtips till dig!


Tänk vad en kväll med jobbet kan ge förutom en väldigt trevlig upplevelse. Under allt prat kom det fram att en samarbetspartner har en blogg om öl! Den har jag självklart kollat in och jag gillar det jag ser och läser. Så missa inte det nya tillskottet i min blogglista: India Pale Ales

Ett gäng snubbar som gillar öl, dricker, provar och rescenserar - kan det bli bättre? Jag gillar hur de skriver också, väldigt opretto, engagerat och inspirerande. Så kolla in tips på sommarens bästa öl efter jobbet, på en brygga, picknickfilten eller något annat skönt ställe.

Nu är tyvärr snart samarbetstiden med Danne som ska byta jobb slut. Jag önskar honom lycka till på det nya, tackar för den här fantastiska tiden och säger skål!

Jag fick några frågor att besvara från bloggveteranen Karin med supertrevliga bloggen En smak av Karin. Den här typen av frågor gör att man lär känna bloggaren bakom lite mer så det är ett trevligt inslag, tycker jag. Om du ger blanka tusan i vad jag skulle vilja äta som min sista måltid med mera så slutar du läsa här för här kommer frågorna och mina svar!

1. Vem i matvärlden skulle du helst vilja träffa och varför?
Lätt fråga! Leif Mannerström! Han kan så mycket mat och verkar vara en riktigt trevlig prick, en softy men självklart stenhård och noga när det gäller maten. Jag skulle lura av honom sina allra bästa knep i köket!

2. Vilken maträtt lagar du helst och varför?
Jag lagar gärna färsbiffar med olika sorters tillbehör. Det är så roligt att testa nya smaksättningar på färsbiffarna och även att variera tillbehören. Jag är inte överförtjust i stora massiva köttbitar men en färsbiff med någon god smaksättning och kreativa tillbehör - det är min grej!

3. Finns det något i matväg, t ex någon produkt/maträtt, som du tycker är överskattat?
Det finns mycket som jag aldrig skulle komma på tanken att köpa men ett exempel är smaksatt mjölk. Nu vet jag inte om produkten är överskattad men för en mjölkälskare som jag smakar den bäst som den är, den röda med det nyttiga kvar på ett naturligt sätt. Och vill jag dricka chokladmjölk gör jag den själv på varm mjölk, socker och kakao - som mamma gjorde när vi var små.

4. Vad skulle din sista måltid vara?
Den fantastiska täljstensmiddagen jag åt på konferensen nu i veckan är färsk i minnet så den ligger nära till hands. Tunna skivor av oxfilé, bakpotatis, smör, tomater, grönsaker, bea, chiliaioli och ett gott bröd med smör och ost. Till förrätt skulle jag välja tomatsallad caprese med buffelmozzarella och till dessert skulle jag låta Mannens chokladmarängkyssar smälta i munnen. Drycker till maten skulle vara mjölk, en iskall öl och färsk äppelmust.

5. Om du skulle rekommendera en restaurang någonstans i Sverige, vilken skulle det vara?
En av de allra bästa restaurangupplevelserna jag har haft är på Le Rouge i Stockholm. Underbar miljö, fantastisk mat och service. Ett ställe att gå till med en speciell person.

6. Om du fick vara Gud för en dag och fick ändra en enda sak på jorden, vad skulle det vara?
Att ge alla människor egenskapen empati för en bättre värld både för människor och djur.

7. Hur kom det sig att du började blogga?
Från början handlade bloggen om att få skriva av mig lite tankar under ett jobbigt skede i mitt liv, lite som terapi. Efterhand handlade bloggen mer och mer om maten jag lagade eftersom jag lägger ner mycket tid och intresse på mat. Jag bestämde mig för att nischa mig helt och hållet till en matblogg även om andra tankar smyger sig in också. Det är så kul att uttrycka sig i tal och skrift med egna bilder men framför allt är det utbytet - att få dela med mig och få respons, att inspireras av och lära känna andra matbloggare. Att ha sin egen matblogg med något jag själv skapar är väldigt givande och jag ångrar inte en sekund att jag började.

8. Vilken krydda skulle du inte klara dig utan i köket?
Utan salt skulle det mesta bli väldigt trist. Men salt och peppar känns ju som oumbärliga baskryddor. För att lägga till en krydda så är det faktiskt vitpeppar. Det är så mycket husmanskost som bara måste ha vitpeppar så det vill jag inte heller vara utan.

9. Har du någon dold talang och i så fall vilken?
Oj, vad svårt. En dold talang som inte framgår av bloggen (men för andra som känner mig) är att jag är grym på att kasta pil :-)

10. Vilken person i din omgivning betyder mest för dig och varför?
Ingen större överraskning kanske men det är min man. Han är min stora kärlek som jag fortfarande efter snart 18 år känner mig förälskad i. Han får mig att känna mig trygg och älskad. Vi skrattar massor ihop (åt samma saker) och har samma inställning till livet och samma värderingar. Han är en fantastiskt fin människa och efter en jobbig period för några år sedan är vi starkare och lyckligare tillsammans än någonsin.

Tack till Karin för intresset!

Go' kväll!

16 kommentarer:

  1. Så bra, då fick vi ju lära känna dej lite mer då:) Så glada att du började blogga...

    Ett besök på ditt tips är gjort och det kommer absolut inte att bli det sista, Håkan har en ny favoritsida - tackar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Mårtenssons och detsamma oavsett er anledning till att ni började blogga. Har sett att ni har lite frågor själva att besvara - ska bli intressant att läsa era svar!

      Danne som jag känner är en riktigt cool kille som kan det där med öl. Han och hans polare brygger just nu eget i ett portabelt minibryggeri. Vad man kan hitta på!

      Radera
  2. Så intressant att få veta lite mera om dig och du har helt rätt gällande empati! Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med mer empati skulle världen se mycket finare ut, tror jag.

      Kram!

      Radera
  3. Så kul att få veta lite mer om dig. Nu när jag inte haft chansen ännu att pumpa dig öga mot öga ;-)
    Jag ska också plita ned mina svar i utmaningen snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fler chanser kommer och det finns ju mycket mer att berätta, alltid bättre genom personliga möten och direkt dialog. Och mycket vill jag ju ta reda på själv om er andra!

      Ska hålla ett öga på dina svar så får jag en försmak där :-)

      Radera
  4. Håller med övriga, kul att få veta mera om dig. Ölbloggen ska jag tipsa min man om (jobbar på Carlsberg sedan många år och är svår "ölnörd" enligt mig). Ha det bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ölnörden till man gillar ölbloggen! Man måste nog vara lite av en sån för att uppskatta djupdykningarna i ölvärlden. Detsamma och god natt!

      Radera
  5. Dricker också gärna öl men håller mig för det mesta till en och samma sort. Tycker bäst om "beskt" öl, alltså inte sött *tjejöl* som dom säger här nere. Vad jag inte förstår alls, är att öl ofta blandas med t.ex. sprite eller cola... När man ser *alkoholturister* som är här för första gången och ser det stora utbudet av öl (vin osv.) ser dom ibland ut som barn i en leksaksaffär ;-)

    Svaret på fråga 8 trodde jag var bacon ;-) Okej, är inte direkt en krydda men om det fanns på burk (typ baconflakes) skulle du nog vara storkund *lol*

    Fint svar på nr. 10.!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir lätt att man snöar in på en favorit men det är kul att prova lite annat ibland och då är det ypperligt med ölnördar som verkligen engagerar sig. Har faktiskt aldrig sett någon blanda öl med läsk?! Det godaste jag drack i Berlin för ett par år sedan var Bitburger, men jag vet att det finns massor av goda ölsorter i Tyskland!

      Du har helt rätt, baconflakes vore inte dumt som smaksättare i mycket! Men jag skulle hellre ha vitpeppar i bechamelsåsen :-) Men om det fanns på hyllan skulle jag vara den första att köpa och strö över äggröran, pastan, blanda i färssmeten osv osv :-)

      Tack Kajomida!

      Radera
  6. Lindha Johansson07 juni, 2012

    Kul att läsa dina svar på dessa frågor! Jag gillade verkligen det där om att ge alla människor empati, ett perfekt svar. Önskar bara att det vore möjligt också. Många skulle bli så mycket lyckligare om det fanns fler människor med empati.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Lindha - vad roligt att det uppskattas lite mer kött på benen om mig! Empati som styr ens handlingar och tankar vore fint, att önska det hos alla och försöka leva så empatiskt som möjligt själv är i alla fall något...

      Radera
  7. Vad kul att du svarade! Superspännande att läsa alla svar! Tack för en fin blogg i övrigt! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv och tack, Karin!

      Radera
  8. Stort tack för länktipset, Lotta. Och tack för lyckönskningar! Jag hoppas vi stöter på varandra framöver i vilket fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen orsak - flera ölnördar är redan tacksamma för tipset :-) Klart vi ses igen - kanske på hemorten som vi pratade om. Vi får se vad som händer! Lycka till med bryggeriet!

      Radera