måndag 20 augusti 2012

Krämig pastasallad med kyckling, paprika, purjolök och majs - intages med fördel kall eller varm


Det här blev en rejäl pastasallad som vi åt kall till middag första gången, en sommartropisk kväll i augusti. Sen räckte den gott och väl till snabb lunch både en och två dagar fast då varm och det funkade precis lika bra. Salladen får mest smak av färdig fajitakrydda, en sån där påse som finns på den där hyllan i butiken dit många hittar vägen på fredagar...

Knaprig paprika, fräsch purjolök och söt majs blandades med kokt pasta och grillad kyckling. Fajitakryddan rördes ihop med lätt crème fraiche, majonnäs och sweet chilisås. För lite mer knaper serverade jag tortillachips med chilismak till salladen. Enkelt, gott och snabbt fixat vilket kommer att bli min melodi till vardags ett tag framöver. Hoppas det ska smaka ändå!

6 portioner
400 g kokt och avspolad pasta
Urbenat/plockat kött från en grillad kyckling
1 liten burk majs
2 strimlade paprikor (jag tog röd och gul men ångrade att jag inte tog röd och grön...)
1 strimlad purjolök
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
1 påse fajitaskrydda (inte hela på 30 g, lite mer än hälften räcker men smaka dig fram)
1 dl sweet chilisås
Salt och svartpeppar

Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, fajitaskrydda och sweet chilisås. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör sedan ihop "dressingen" med den kokta pastan, kycklingen och grönsakerna. Servera med tortillachips.



Lite förberedelser... Jag har inget utekök på landet (ännu), det är liksom inte riktigt prio på det nu. Men jag satt ändå ute och fixade grönsakerna. En sån fin kväll som det var hade jag ingen lust att stå inne i friggaköket.



"Dressingen" med crème fraiche, majo, sweet chilisås, fajitakrydda och lite salt och svartpeppar.



Det blir en rejäl laddning perfekt till matlådan och/eller att ta med sig på utflykt (det är ju fortfarande sommar!).



Änglamarks ekologiska tortillachips med chilismak var kanongoda! Jag fick gömma undan för Mannen som började tugga i sig innan maten var klar. Nu kan jag inte avgöra helt säkert om det var för att han var så hungrig eller om de var så goda att de inte gick att motstå...



Jag kände nog att jag saknade något i pastasalladen. Hade gärna haft i osttärningar. Och bacon :-)


Förutom att jag har packat ett gäng flyttkartonger idag, rensat skåp och garderober (mycket som ska slängas) så har jag även hunnit med att hämta ut golvvärme och reflektorskivor till köket på DHL. Och så klämde jag in att åka dit för fortkörning också. Host... Inte mycket över hastighetsbegränsningen men när gränsen ligger på 30 km/h så svider det hårt i plånboken för varje ynka km över... Jag vet, jag får skylla mig själv som körde för fort men de står i slutet av en liten 30-sträcka med sin laserpistol, precis innan det blir 50, lagom till att man börjar gasa lite för att man vet att det ökar till 50. Men men... Dags att återgå till mitt mantra som jag levde efter sedan jag "blev skjuten" förra gången: "De kan stå var som helst, när som helst..." Det blir både säkrare och billigare så :-)

Nu är det dags att ratta ihop (fyndigt va) kvällens middag på samma tema, alltså temat lättlagad och lättfixad vardagsmat. Hm, vad ska jag då hitta på? Köttfärssås och spagetti förstås :-)

Kör försiktigt!



13 kommentarer:

  1. det var väl ett väldigt trevligt alternativ till fredagstacos, låter mycket gott!

    Skulle ju nästan kunna tro att det var i vår stad du var ute och körde i morse då, där stod de blåvita också och sköt på bilar med hastighetspistolen. Precis utanför en skola med ny 30-skylt som började gälla just idag... Säkert åkte en hel del på böter där. Då är man tacksam över att man sitter på en sadel:)

    Ratta försiktigt,
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske har det varit nationella dagen för att sätta dit bilförare i hela landet i dag, ibland slår de på stort :-)

      Jag har förresten via en väns Instagram fått se så mycket fina bilder direkt från Österlen de senaste dagarna så att jag om möjligt ser fram emot att få komma dit ännu mer!

      Kram så länge :-)

      Radera
  2. Ojoj, ta det lugnt vännen... inte vill vi att du blir skjuten av fler sådana pistoler hu. Hopppas det inte sved alltför mycket i plånkan.

    Färgglatt detta var... man blir glad av att se rätten =)

    Kram kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det svider fortfarande, nu är det jag som lättar på pedalen :-)

      Gott och enkelt men med grön paprika hade det sett trevligare ut...

      Kram till dig!

      Radera
  3. Vilken god pastasallad. Skulle nog tom min son gilla som är inne i en lite kinkig matperiod. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, då! Ja, bara han fixar lite kryddigt från fajitamixen och sweet chilisås. Men det går ju att reglera! Lycka till :-)

      Radera
  4. Pastasallad har jag nog aldrig gjort... konstigt men sant ;-) Vi brukar grilla hel kyckling själva (ca. 1 timma i ugnen med "fix" för att det ska bli knaprigt) men inte blir det något över att ha i en sallad för 2 personer nästa dag...

    Är butiken "dit många hittar på fredagar" samma butik som har så trevliga *fisbruna* kassar så att alla vet var man handlat? I så fall får jag leta efter fajitakrydda någon annanstans ;-)

    Här blir det bara snabbmat (på olika tider) ikväll - hotdogs! Skriv upp det på din to-do-lista för de kommande veckorna, mycket snabbare och smidigare kan man inte bli mätt ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pastasallad är riktigt bra att ta till ibland. Att göra kycklingen själv blir verkligen allra godast men är det tiden man vill åt att spara så, ja då är det inte dumt med färdiggrillat från butik.

      Det är flera butiker som har den där hyllan med tex mex, det är där fajitakryddan finns. Leta efter Old El Paso, skulle tro att märket finns lite överallt här i världen.

      Korvar är jättegod och bra snabbmat. Gärna lite tjockare frukostkorv med ketchup och räksallad!

      Radera
    2. Det är nog bara svenskar som frivilligt äter korv med räksallad... Har här nere försökt förklara hur det är på en *korvmack* i Sverige; vi äter inte bara pommes, utan också potatismos, man kan beställa gurkmajonäs eller västkustsallad - och räksallad - osv., självklart också hamburgare i alla storlekar eller en kyckling mm. De tror inte det är sant!

      Hade en kväll besök av en *storätare* som tyckte de svenska kombinationerna var omöjliga... Jag hade fixat tjock korv (av nötkött) och bjöd på en stor tallrik med *hälftenavvarje*, i detta fall en stekt korv med mos och gurkmajonäs (majo + bostongurka) och en stekt korv med pommes och räksallad (Nordseekrabbensalat). Det dröjde inte länge förrän han frågade, om det fanns mer *lol*

      Radera
  5. Låter som en riktigt god pastasallad med lite annorlunda touch! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är trevligt att kunna göra något mer med de där färdiga kryddorna än till det gamla vanliga!

      Radera
  6. Synd att man inte får tag på Old de paso Fajita krydda längre ?? Eller är det någon som vet var man får tag på den ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har den kvar på lokala ICA-butiken, på hyllan för tex-mex. Om du inte hittar den smakar det säkert minskt lika gott med tacokryddan...

      Lycka till!

      Radera