måndag 12 maj 2014

Pastasås med kyckling, tomatsås, squash och mozzarella


Jag vet. Det ser inte mycket ut för världen men till mitt försvar hävdar jag iPhone-principen. Det vill säga jag hade inte min kamera med mig när jag lagade detta. Jag var gästkock på annan ort och orkade inte släpa med mig kameran. Sen är det inte det lättaste att fota en pastasås heller :-)

Använd din fantasi! Tänk dig saftig kyckling, mustig tomat, fräsch squash och trådig mozzarella. Allt i en och samma rätt till pasta. Och med vitlöksbröd till. Sen återstår det bara att berätta hur du får till den här goda pastarätten. 

Inte svårt alls, speciellt inte när man använder färdig pastasås. En riktigt bra genväg ibland faktiskt. Jag valde en sort smaksatt med basilika. Välj en sås med bra kvalitet på råvarorna, det finns riktigt bra såser faktiskt. Alla färdiga såser har inte en massa tillsatser. 

Tips: Gör vegetariskt genom att byta ut kycklingen till quornbitar.

Servering
Kokt pasta som blandas med 1 dl finriven parmesan så fort vattnet har hällts av och vitlöksbröd.

4 portioner
4 kycklingfiléer 
Smör
Salt och svartpeppar
250-300 g mozzarella i mindre bitar (använd gärna minimozzarella - halverade)
1 squash i ca 1 cm tjocka skivor
Olivolja
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
400 g pastasås, t.ex. med basilika
1 kruka persilja, hackad
Ca 1 tsk torkade chiliflakes
2-3 dl vatten
1 gnutta socker
1 kruka basilika, strimlade blad
400 g pasta
2 dl finriven parmesan

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka av kycklingen. Ansa köttet och dela det sedan i strimlor. Skär strimlorna i mindre bitar. Lägg squashskivor på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och salta lätt. Tillaga i ugnen tills skivorna har fått färg, ca 15 minuter. Under tiden gör du såsen. När squashen är klar, ta ut och dela varje skiva på mitten. Ställ åt sidan tills squashen ska blandas med såsen, precis på slutet.

Hetta upp en stekpanna och stek kycklingköttet på hög värme. När du har lagt ner köttet, låt det ligga ca tre minuter innan du rör om (för att få färg). Ge köttet ett par minuter till i pannan. Salta och svartpeppra. Lägg över köttet på ett fat och ställ åt sidan. Fräs löken och vitlök i smör i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Häll i pastasåsen och späd med vatten, någon dl i taget tills du får en konsistens som du gillar. 

Blanda i persilja och krydda med chiliflakes, salt, svartpeppar och lite socker. Låt puttra ihop några minuter. Blanda ner köttet och puttra någa minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Blanda ner squashen och strimlad basilika. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt såsen koka upp ordentligt så att den blir riktigt het. Blanda ner mozzarellan tills den börjar smälta. Ta av från plattan och servera med pasta och vitlöksbröd. Strö riven parmesan över pastan och såsen. Hugg in!


Vansinnigt god pastasås med trådig mozzarella!

Ingen dålig helg för lilla Sverige. Brons i Mello och hittills bara segrar i hockey-VM. Det är inte utan att man blir lite stolt, och väldigt förundrad över hur vårt lilla land kan leverera så bra inom allt möjligt.

Heja Sverige!




6 kommentarer:

  1. Bra fotot eller inte, det räcker ju att bara läsa receptet för att det ska vattnas i munnen på oss. Mozzarella, basilika och parmesan mer behöver vi inte veta för att vara på:)

    Hockeyn vet vi ingenting om, men visst kan vi heja lite ändå:)
    Kramarna till dej

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, inte behövs det så mycket fantasi för att föreställa sig hur gott det här är :-)

      Bra att ni hejar ändå även om ni inte har koll på hockeyn!

      Kramar!

      Radera
  2. Håller med Mårtenssons, man fattar ju att det är gott bara av ingredienslistan!
    Tur att du skrev att det var just HOCKEY-vm, för annars hade jag tänkt: "VM? I vilken sport?" Inte så värst intresserad som du kanske kan gissa, men jag är glad att du är glad :)
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! It says it all! Ha ha, har du ingen koll änna :-) Fast det är ju verkligen knasigt med hockey-VM i maj...

      KRAM!

      Radera
  3. Jag tycker det ser grymt ut. Bra jobbat med mobilkameran. Jag ska banne mig skaffa en lite bättre kamera i nästa mobil. Vore skönt att blogga direkt ibland. Men i större format gör sig mina mobilbilder inte då bra. Fast å andra sida skulle jag få inte fota så mycket som jag hör idag och det tycker jag ju ändå är kul.
    Ha en fin helg. Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju det där med bilder, att det är kul att fota och man vill att det ska bli bra. Framför allt vill jag göra maten rättvisa med bilderna men just det här var jag tvungen att visa trots kassa bilder eftersom det är så gott!

      Hoppas du haft en skön helg i sommarvärmen! Kram!

      Radera