söndag 17 juni 2012

Pasta med frästa tomater - när det enkla är det goda och rapport från landet


Har du bara några tomater, pasta, parmesan och olivolja slänger du snabbt och enkelt ihop den här pastarätten. Helt vegetariskt också som jag gärna äter, det behöver inte vara kött till varje måltid i min bok. Jag gillar pasta och behöver inte mycket till den för att det ska smaka gott. Spagetti som blir över i kastrullen, omrörd med smör, kan jag äta kall rakt av. Hur gott som helst!

De enda insatserna i köket för att få ihop den här tomatpastan är att:
  • Halvera körsbärstomater
  • Fräsa  tomaterna i olivolja och salta lätt
  • Koka spagetti och blanda med en klick smör
  • Blanda tomater och spagetti
  • Riva över parmesan
  • Svartpeppra

Sen är det bara att äta och njuta - det låter säkert väldigt spartanskt men ibland är det just det som blir så bra, gott är enkelt och enkelt är gott!

Gott och snyggt med olika sorters tomater, de här hade jag kvar på landet från förra helgens salsa med tomater och äpple. Frukt och grönsaker som står framme i friggan när vi inte är här håller sig förvånansvärt bra och länge, vi drar ner värmen och utrymmet blir väl som en stor sval eller nåt. Mycket praktiskt!



Riven parmesan över pasta och tomater gör sitt med besked. Utan osten blir det inget vidare.


Sommarens bocchiapremiär är avklarad och segrade gjorde yours truly med Mannen! Vi spelar i lag mot mamma och pappa och min bror och svåger. Det var ingen överlägsen seger men det är ju vinsten som räknas. Jag är ganska tävlingsinriktad av mig även om jag vet att det inte är hela världen hur det går. Nåt som kickar in när det är tävling, och det blir ju roligare när man är lite "engagerad" :-)


Myggen menar business nu. Luva på så man fick ha nacken ifred...



Armeringsjärn kan man ha till mycket, blomställning till exempel som mamma har i sin krukbalja!



Mammas fina dahlior, och jag är så gott som säker på att det är dahlia även om jag är en sopa på blommor :-)


Lite naket också efter en bastu ;-)


Idag är det söndag och det regnar. Igen. Och väldigt mycket. Igår började dagen likadant men sen sprack det upp så kanske kommer solen även idag. Med så mycket sol som vi fick i fredags så är det inte helt hopplöst den här helgen i alla fall. Prognosen för nästa vecka och midsommar ser i alla fall mycket bättre ut!

Så vad hitta på idag då? Läsa? Baka - jag? Kanske det!!! Eller bara ta det lugnt. Jobbiga beslut :-)
Ha en jättebra söndag, oavsett väder!


16 kommentarer:

  1. Vi hoppar över pasta med tomater och kör en variant på din svampgratinerade falukorv. När jag ändrar ett recept skriver jag det gärna först som jag tänker göra och "rättar" det sen under tiden jag lagar. Hur gör du? För mig är det också viktigt att step-by-step stämmer, gärna med tips om att det är dags att sätta på ugnen eller koka potatisen... har glömt det ibland nämligen :-)

    Att vara *tävlingsmänniska* kan vara svårt. Det gör inget - egentligen - om jag förlorar men så länge en *match* pågår... Kör samma sätt även i andra sammanhang; ville lära mig lite spanska för att det vore kul att kunna mer än att beställa en öl och be om ett askfat... icke sa nicke, pluggade alldeles för mycket, *slarva* går liksom inte ;-)

    Om jag vore du skulle jag köra alla "?", nämligen ta det lugnt på soffan och läsa en bok - om bakning förstås!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott med svampgratinerad korv! Jag funderar fortfarande på vad det ska bli att äta idag, vi har paus från trädäcksskruvande och ena armen/handen är något lam... Jag ändrar i huvudet innan jag sätter igång och så förberedar jag allt som går att förbereda, då är det svårt att missa något moment för grejerna står ju där framför näsan.

      Spanska är kul, det läste jag på gymnasiet! Mycket är glömt förstås men ändå...

      Lite soffa blir det, t.ex. nu i regnpausen. Sågen är för tillfället övertäckt av presenning och vi sittar och gluttar ut genom fönstret. Irriterande när man är igång att behöva avbryta...

      Trevlig söndag och hoppas korven ska smaka!

      Radera
  2. Du har så rätt, enkelt är SÅ gott och med parmesan blir det mesta smarrigt! Önskar dig en fin söndag, trots regnet kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En bit parmesan i kylen, det måste man bara ha :-) Tack detsamma, nu skiner solen igen :-) Kram!

      Radera
  3. Härliga bilder, nu har det slutat regna här och solen tittar fram! Ps Du har mail!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här! Sol och moln som skingras. Dags att ge sig ut igen och skruva. Jag har svarat!

      Radera
  4. Usch ja, det är jobbiga beslut det där, och så härligt att få ha det så!

    I vårt kök finns det en som inte är någon att spela sånt där med, varken minigolf, bocchia eller crocket! Sämre förlorare får man leta efter, det är som vore det på liv och död fast det bara ska spelas för att "det är så skoj..." Så, grattis till vinsten!

    Visst är det så att det enkla oftast är det godaste, det behöver inte alltid fiblas en massa för att få ett kanonresultat (bara det inte är minigolf då:) )

    Ha en riktigt bra vecka nu,
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm... Undrar om jag gissar rätt när jag tror att det är korvmakaren som är dålig förlorare :-) Vet inte varför egentligen, ni verkar ju båda ganska tävlingsinriktade när det är quiz i alla fall men det lutar åt H-hållet... Tack! Desto roligare att vinna när brorsan verkligen hatar att förlora :-)

      Ibland slår man lätt knut på sig själv för att komma på något nytt och bra, speciellt med en matblogg men det enkla får inte glömmas bort!

      Detsamma till er, midsommarveckan - here we come!

      Kramar tillbaks!

      Radera
    2. Åh tänk vad du gissade fel där:)

      Radera
    3. Ha ha, gjorde jag?! Vad roligt :-) Då vet jag vem jag ska utmana på bocchia, krocket eller pilkastning ;-)

      Radera
  5. Hej snygging! Vad mysigt ni verkar ha på landet, härligt med boccia och bastubad.
    Ja bara man har parmesan hemma så fixar sig alla middagar. När jag var i Bergamo för några år sedan köpte jag 6 kg parmesan med mig hem. Det var dyrt, och tungt men vad jag och resten av släkten njöt i ett halvår. :)
    kram!

    SvaraRadera
  6. Tja dito! Det blev en riktigt härlig helg trots MYCKET nyckfullt väder.. Du det var ingen dålig bit du släpade med dig hem, helt galet! Det måste ha sett lite roligt ut när du släpade på den. Men som du säger, wow att ha den att karva av :-)

    Kram till dig!

    SvaraRadera
  7. Det enkla är oftast det godaste bara man har bra kvalitet på varorna, är min ledstjärna i köket. Och jag äter också gärna vegetariskt. Pasta med smör och svartpeppar är supergott. Och din rätt med goda tomater till är också supergott. Hemma hos oss har det spöregnat det hela helgen. Men å andra sidan var sonen och jag rätt förkylda och hängiga så det var på sätt och vis bra att vi bara gick hemma och skräpade och vilade. ha en bra vecka.

    SvaraRadera
  8. Så sant!

    Ibland är det skönt med regn och rusk. Det var väldigt lätt att somna om på morgonen t.ex. och ta en rejäl sjusovning. Är man dessutom lite hängig så matchar man liksom vädret och det gör inte så mycket.

    Krya på er och ha en fin vecka - solen ska visst komma nu :-)

    SvaraRadera
  9. simplicity rules. Håller helt med!
    Jättefin blogg du har!
    / Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lena - speciellt i sommartider (om man nu kan kalla det sommartider ännu?)

      Tack snälla, vad glad jag blir!

      Radera