fredag 11 oktober 2013

Lövbiff fylld med mozzarella och jalapeño - "grillade" grönsaker till det


En middag som är snabbt fixad är fylld lövbiff och "grillade" grönsaker. Jag sätter fnuttar runt "grillade" eftersom jag inte tycker att det riktigt räknas som grillat bara för att man använder en grillpanna och det (förhoppningsvis) blir snygga ränder på det som hamnar i pannan. Men i alla fall.

Jag har fyllt lövbiffen med mozzarella och några skivor inlagd jalapeño. Fyllningen läggs på mitten av utbankade lövbiffar och sedan viks sidorna över fyllningen. Lite salt och peppar. Ner i pannan med skarven nedåt. Snabb stekning i smör/olja på hög värme till fin färg och det är klart!

Eftersom just stekningen av köttet ska gå så fort föreslår jag att du förbereder det fyllda köttet fram till stekning och sedan "grillar" grönsakerna. Jag tog halverade tomater, auberginelängder och paprikabitar. Kör några minuter i het grillpanna på båda sidor och håll varmt medan du steker köttet. Lite ruccola till det hela fräschar upp och några potatisklyftor i ugnen platsar också in. Kanske en sås också om du tycker att det blir för torrt. En färdig bea att bara värma på så håller vi det enkelt hela vägen.Fyllningen på mitten, vik över från båda hållen. Salta och peppra. Stek snabbt på hög värme...Min nya grillpanna fick inte chansen att glänsa på landet. Det är något med spisen och värmen...
Pannan blev inte tillräckligt het så de där snygga ränderna jag var ute efter blev det inte så mycket av med :-(Men gott blir det ju ändå! Paprika, tomat och aubergine passar fint till lövbiffen.Riktigt läckert när mozzarellan smälter lite grand och så får den snälla
smaken från osten lite stryk av jalapeño. Bra kombo!


Så där! Ett enkelt och gott fredagstips till dig från mig. Återstår bara att önska trevlig helg!

Nej, just ja. Tänkte att jag skulle bjuda på lite statistik också. Det här är månadens mest populära inlägg enligt mina besökare. Har du missat något där, kanske?


10 kommentarer:

 1. Kul med statisken - jag blir alltid så förvånad över min statistik på bloggen. Folk hittar till bloggen på de mestmärkliga vis och vissa recept är ner populära än man trott ;)

  Trevlig helg på dig nu Lotta, njut av lugnet på landet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt att se olika sökord och vägar till bloggen :-) Och andra recept som man tror ska vara poppis blir inte alls så. Man vet alltså inte alltid bäst själv :-)

   Tack, det blev en fin helg. Hoppas din blev toppen!

   Radera
 2. Ränder eller inte, så ser det ruggigt gott ut. Jag är dålig på att steka lövbiff utan att det blir en seg skosula.
  Hade du bott närmre hade jag gjort dig sällskap där på landet. Jag hade mått gott av frisk lantluft och att kika ut genom hålet på utedasset (med bästa vyn) och bastubad och god mat och trevligt sällskap med tända ljus... Ja, du märker ju att jag redan är där i tanken <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, smaken blir ju densamma men du vet.. Det där för ögat också. Lövbiff är risky, det är verkligen inte alla gånger det blir bra.

   Du hade varit så välkommen på landet. Det är verkligen en plats för kontemplation. Speciellt på dasset :-) Vi får se till att få dit dig nån gång, så att det inte stannar bara i tanken.

   Kram!

   Radera
 3. Här blev det lövbiff igår, utan mozzarella och jalapeno... däremot med massor av kryddsmör... det är sällan man ser lövbiff här nere, det finns olika "styckningsschema" i Tyskland och Sverige har jag lärt mig och ibland är det svårt att handla. Affären med bästa köttdisken har ein bild på väggen med den tyska styckningen så om jag kollar hemma i min tummade kokbok så kan jag åtminstone visa var delen (köttet) jag vill köpa ska sitta ;-)

  Hoppas helgen varit bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kryddsmör är perfekt till lövbiff, tycker jag. Persiljesmör, eller Café de Paris eller om man blandar ihop något eget. Tur att du kan förklara vad du vill ha när du är ute efter lövbiff :-)

   Tack, fin en mycket vacker och skön helg på landet. Hoppas du haft en bra helg också!

   Radera
 4. Du har alltid så fina bilder Lotta. Och även om jag inte äter kött blir jag ändå lite frestad av dina bilder :)) Så fint du har fått det på landet.... har ju sett lite bilder... åtminstone på hjärtat på dasset ;) Söndagskramar på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Amy men dina bilder är flera strån vassare :-) På landet är det riktigt trivsamt. Dasset med ett hjärtformat titthål är faktiskt en favoritplats :-)

   Kramar!

   Radera
 5. Nom nom vad gott! Lövbiff använder jag sällan. När du skriver snabbt fixat känner jag min sugen på att testa!
  Tycker det är roligt att titta vilka recept som är populärast på bloggen. Vad som helst kan dyka upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tunna lövbiffen kan behöva lite hjälp med smaken... Snabbt fixat krävs till och med när det gäller lövbiff. Antingen blixtsnabbt stekt eller långkok.

   Visst är det roligt med statistiken! Och hur besökarna hittar till bloggen är också intressant :-)

   Radera