tisdag 26 juli 2011

Biffwraps med guacamole och gräddfil


Wraps är trevlig snabbmat tycker jag! Bara att utgå från kött i mindre bitar och sedan ösa på med någon röra, sås och grönsaker, vira ihop och tugga i sig. Till den här biffwrapen använder jag guacamole med crème fraiche, tomater och lite sambal oelek. Varianterna på guacamole är oändliga! Man kan använda citron eller lime, koriander eller inte, hetta från cayennepeppar, tabasco eller som här - sambal oelek. Guacamole kan användas att dippa grönsaker i, t.ex. morot, gurka, stjälkselleri och rädisor. Ett annat sätt att servera guacamole på är att fylla små krustader med denna ljuvligt goda röra.

Gör först guacamolen och ställ åt sidan tills det andra är klart.
Förbered grönsaker som t.ex. sallad och skär tomat och paprika i små tärningar. Använd det du gillar.
Blanda gräddfil med salt, lite peppar och gurka i små tärningar.
Skär ett par rejäla biffar i mindre tunna bitar. Stek på dem lite snabbt och krydda med salt och peppar.

Fyll wrapbrödet med grönsaker och kött. Rulla ihop och toppa med guacamole och gräddfilen.
Strö ev lite strimlad bladpersilja överst.

Guacamole, 4 portioner
2 avokado
2 pressade eller hackade vitlöksklyftor
Saften från en lime
1 dl crème fraiche
3 krm salt
1 krm svartpeppar
2 krm sambal oelek
1/2 urkärnad och grovt hackad tomat
  1. Dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och gröp ur köttet.
  2. Mosa avokadon med en gaffel i en skål och häll över limesaften. Blanda runt ordentligt så mörknar inte avokadon.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda om.

2 kommentarer:

  1. Mums.. har bara smakat kycklingwrap.. men detta lät gott me!

    SvaraRadera
  2. Det går lika bra med selleri höll jag på att säga men jag menar ju lövbiff :-)

    SvaraRadera