måndag 25 juli 2011

Färsbiffar med bacon och senap


Saftiga färsbiffar smaksatta med senap och bacon, så goda blev de! Jag lyxade till det och slängde i två ägg i stället för ett som jag brukar i färssmet. Och så en gul hackad lök i smeten. Salt, vitpeppar och svartpeppar. That's it! Inget ströbröd eller potatis för att fylla ut, ingen vätska... Färsbiffar är så tacksamt att göra tycker jag. Lätt att göra. Lätt att variera smak med olika fyllningar och kryddningar. De här biffarna som ändå är ganska neutrala i smaken serverade jag till Pommes Anna och en marinerad prästostsallad med rädisor. Ta tillvara på stekskyn i pannan genom att vispa upp den med lite hett vatten. Häll den över biffarna på serveringsfatet. För mer smak på skyn kan du tillsätta en skvätt soja och lite vitpeppar - eller svartpeppar om du tycker bättre om det.

6 färsbiffar
500 g nötfärs
2 ägg
1 finhackad gul lök
1 paket bacon
1 msk dijonsenap (eller mer om du vill ha ännu mer senapssmak)
Salt, vitpeppar och svartpeppar efter egen smak
Smör
Ca 1 dl vatten till stekskyn
Ev lite kinesisk soja
  1. Stek baconskivorna knapriga och skär i bitar.
  2. Blanda allt till en smidig färs.
  3. Forma sex lite avlånga biffar.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna ca tre minuter på varje sida. Känn efter när de är klara genom att trycka lätt ovanpå - det ska inte vara för mjukt utan ge lite motstånd. Du kan även kolla köttsaftens färg genom att trycka in en provsticka där biffen är som tjockast. Färgen ska då inte vara rödaktig om du vill ha helt genomstekta biffar.
  5. Lyft biffarna ur pannan och lägg på serveringsfat.
  6. Häll vattnet i pannan och vispa runt. Tillsätt eventuellt lite soja och krydda med vit- eller svartpeppar.
  7. Häll skyn över biffarna på serveringsfatet.




8 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Riktigt, riktigt gott är det - det kan jag intyga. Fast så är jag en riktig färsbiff-freak också :-)

    SvaraRadera
  3. 05:12 på jobbet. skapligt hungrig man blev nu hehe .,blir dagens mat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Knotan!
      Förstår att du är hungrig så tidigt på morgonen - natten för mig :-) Lycka till med lagandet!

      Radera
    2. Åt maten nyss .,så gott ! Alla älskade det . :)

      Radera
    3. Åhå, vad roligt! Speciellt som jag knåpat ihop receptet alldeles själv. Tack för att du hörde av dig om resultatet, bra jobbat i köket!

      Radera
    4. Ditt sätt är nu mitt sätt. Efte detta kan jag inte göra Färsbiffarna på annat sätt. :)
      Tack!

      Radera